UCESNICI TURNIRA MEMORIJAL DJ SSTIKOVACKUGLANJE

Jovan Ćalić pobedio na turniru „Memorijal Štikovac“ na Banjici u Beogradu

Jovan Ćalić, kapiten reprezentacije Srbije, šampiona sveta, internacionalac u slovačkom Sportu uz Podbezove, šampionu Slovačke, pobedniku Svetskog kupa i pobedniku Lige šampiona, trijumfovao je na petom turniru „Memorijal Đuro Štikovac“ koji je odigran na stazama kuglane na Banjici u Beogradu u spomen na velikog kuglaškog radnika i selektora reprezentacije Jugoslavije Đuru Štikovca priminulog 2005.

Ćalić je slavio sa 666 čunjeva i sjajno je odigrao u poslednjem bloku, iako je morao da „juri“ odličnih 655 čunjeva Željka Milićevića, srpskog internacionalca u hrvatskom prvoligašu Zanatliji. Milićević, koji je igrao u prvom bloku,  je na kraju ostao drugi, a treće mesto je pripalo Srđanu Šokcu, takođe srpskom kuglašu na privremenom radu u Zanatliji sa 654 čunja. I on je igrao u prvoj grupi od četiri igrača.

Povezana vest:  Alisa Marić osudila incidente u Kruševcu

– Ispustio  sam i veći rezultat, jer sam nekoliko puta bio nepažljiv i dekoncentrisan. Na primer, desilo mi se da sam  krajičkom oka gledao šta radi na stazi do mene Fućkar, moj veliki prijatelj i ljuti rival. Kada je on promašio, malo sam se zaradovao, kad ono, u narednom hicu „fulao“ sam i ja. Ali ova greška me je motivisala da još „dodam gas“ i ova pobeda mi je posebno draga jer je u pitanju turnir kojim se sećamo legendarnog Đure-rekao je Jovan Ćalić.

Četvrti je ostao Goran Čaluković (Metalac, Gornji Milanovac), sa 654 čunja, ali slabijim „čišćenjem“ od Šokca (264:242), dok je peto mesto pripalo Goranu Ostojiću, reprezentativcu srpskog šampiona Beograda sa 645 čunjeva. Šesti je Damir Fućkar (Hrvatska, Zaprešić) 639, a sedmi drugi reprezentativac Srbije iz ekipe Beograda Čongor Baranj sa 633 čunja, a  slede: 8. Nikola Popović (Srbija, Beograd) 629, 9. Daniel Tepša (Srbija, Beograd) 627, 10. Nikola Matijaš (Srbija, Partizan) 625, 11. Mario Mušanić (Hrvatska, Konikom Osijek) 622, 12. Dejan Jovanović (Srbija, Beograd) 620, 12. Igor Šarkezi (Hrvatska, Konikom) 617, 13. Miloš Paunović (Srbija, Metalac) 617, 14. Jovica Štikovac (Srbija, Beograd) 616), 15. Dragan Bukva (Srbija, C. zvezda BN Bos) 613, 16. Stanko Polić (Srbija, Partizan) 604, 17. Njegoš Šakić (Srbija, Beograd) 594 čunja itd.

Povezana vest:  NHL, utorak 26. januar

Ćaliću su za pobedu pripali pehari (prelazni i jedan u trajno vlasništvo) i ručni sat dar istaknutog kuglaškog radnika iz Banjaluke Dušana Kudre, Milićeviću i Šokcu pehari i štapovi za pecanje dar Zorana Dragovića, velikog mecene srpskog kuglanja. Nagrade su uručili sinovi Đure Štikovca Dragi i Jovica. Dragi je sudio, Jovica igrao na turniru.

U prisustvu velikog broja kuglaša i kuglaških radnika turnir je otvorio potpredsednik Međunarodne kuglaške federcije (FIK NBC) i predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, istakavši da ovo okupljanja najboljih kuglaša u regionu čuva uspomenu na izuzetnog entuzijastu i stručnjaka velikog ugleda kakav je bio Đura Štikovac.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Sjajan derbi, Veprovi na ivici preokreta

Organizaciju turnira su pomogli Kuglaški savez Srbije, Skupština opštine Apatin, veliki kuglaški radnik i Đurin prijatelj, Dušan Kudra iz Boraca (Banja Luka), kao i „Poštanska štedionica“, „Pak promet“ i „Voda Vrnjci“.