ice_hockey

HOKEJ NA LEDU

Odložen početak sezone hokeja na ledu,navijači odaju poštu

 

U Rusiji je odložen početak sezone takmičenja hokejaških timova na ledu, a na hiljade ruskih navijača hokejaškog kluba „Lokomotiva“ danas se okupilo kod ledene arene da bi odali poslednju poštu poginulim sportistima iz Jaroslavlja.

„Lokomotivina“ ledena arena pretvorena je svetilište, prenosi agencija AFP, gde su navijači nagomilali ruže i marame (obeležja) tima u znak žalosti zbog pogibije mladih hokejaša u jučerašnjoj avionskoj nesreći.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Širfin trijumfovala u Zagrebu

Tragedija se desilo kada se ruski avion srušio pri poletanju na aerodromu van grada Jaroslavlj, a izginula su 44 igrača trostrukog ruskog šampiona u hokeju na ledu i čalnova posade aviona „Jak-42“ koji su leteli na prvu utakmicu ove sezone u Minsk. U beloruskoj prestonici Minsk, na desetine ljudi je danas palilo sveće na ulazu u arenu u kojoj je klub „Dinamo“ trebalo juče da odigra prvi meč ove sezoni s „Lokomotivom“.

Povezana vest:  KOMBINACIJA, Šapuiza se osvetio u Lilehameru

Mnogi su tiho ronili suze, dok su se drugi molili držeći upaljenu sveću, navodi AFP. Pad aviona kompanije „JAK-Servis“ koji je leteo za Minsk dogodio se juče oko 16 časova po moskovskom vremenu kod Jaroslavlja i nesreću su preživele dve osobe. Među preživelima je jedan hokejaš „Lokomotive“ koji je u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer mu je 80 odsto tela u opekotinama i član posade aviona kome je 15 odsto tela izgorelo i slomljena mu je noga.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Vojvodina ubedljiva protiv Partizana u "Pioniru" (9:3) za drugo mesto pred plej-of