NAJBOLJI SRPSKI JUNIOR LUKA POPOVIC

STRELIČARSTVO

Za šampionske titule u nedelju u Jagodini

Šampionat Srbije u streličarstvu na otvorenom odžaće se u nedelju 11. septembra na tarenima pored Sportskog centra JASSA u Jagodini u Ulici braće  Dirak b.b. Organizatori su Streličarski savez Srbije i novi klub „Master erou“ iz Jagodine.

Gađaće se olimpik stilom 2 puta 70 sa raspucavanjem, a kompaund stilom 2 puta 50 sa raspucavanjem. Takmičari čiji lukovi ne odgovaraju olimpik i kompaund stilu takmičiće se u nezvaničnoj konkurenciji i neće raspucavati.

Povezana vest:  Ragbisti Zvezde najavljuju burnu završnicu sezone

Delegat takmičenja je Miljko Čolović, savezni slektor,  a direktor takmičenja predsednik SS Srbije Borislav Krstić. Upisnina je 1.200 dinara za sve kategorije, osim pionirskih koje plaćaju 600 dinara. Početak takmičenja je u 10 časova.

Prošle godine, seniorsku titulu je  na Šampionatu Srbije u Beogradu na terenima Vojne Akademije osvojio olimpik stilom Marcel Birđan (Niš), najbolja seniorka bila je Svetlana Nikolić (Niš), a najuspešniji junior Luka Popović (Elit arčeri, Beograd).  U kadetskoj konkurenciji slavili su Petar Stefanović (Niš) i Aleksandra Panajotu (BSK). Najuspešniji u kategoriji starijih pionira i pionirki bili su Nemanja Grbić (Pančevo) Jelena Čolović (Niš). U Niš je otišla i tutula za mlađe pionire i osvojio je Nikola Dinić obrivši i državni rekord 535 krugova.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ivica Kostelić pobednik Svetskog kupa

Kompaund stilom (lukovi sa točkićima, složeni lukovi)  u seniorskoj konkurenciji pobedio je Ljubiša Urošević iz Kalemegdana, najbolja seniorka bila je Albina Crkvenik (BSK), a junior Petar Skenderović (Kanjiža). Titulu za starije pionire poneo je Luka Soleša iz Pančeva.