Petra Majdič završila sezonu zbog povrede 

petra_majdiccSlovenačka kros kantri skijašica Petra Majdič završila je takmičarsku sezonu zbog povrede rebara, saopšteno je danas. 
Majdič je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u kros kantri skijanju u individualnom sprintu, a učestvovala je u trci iako se teško povredila na treningu. 
Portparol slovenačkog tima Branislav Dimitrovič rekao je da Majdič nije bila svesna koliko je ozbiljna povreda sve dok nije otišla u bolnicu posle trke. 
Dimitrovič je naveo da će Majdič za sada ostati u bolnici i da su „Olimpijske igre i takmičarska sezona za nju završene“. 
Majdič se povredila u sredu na treningu, uoči kvalifikacija za trku u individualnom sprintu. Slovenka se okliznula tokom zagrevanja, upala u jarak i polomila četiri rebra. 
Lekari reprezentacije su posle pregleda ustanovili da je samo lakše povređena i dozvolili joj da se takmiči. Majdič je ostvarila dobar rezultat u kvalifikacijama i uspela je da se plasira u finale. 
Ona je pod velikim bolovima učestvovala u trci, a po ulasku na cilj pala je na sneg i onesvestila se, posle čega je primljena u bolnicu. 
Majdič je insistirala da se pojavi na ceremoniji dodele medalja, a lekari su joj pomogli da se popne na pobedničko postolje. 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U20 u Beogradu, 12-18. januar 2013.