VUJOSEVIC_ARENA_1APRILPartizan proslavio rođendan, vaterpolisti najbolji

Sportsko društvo Partizan proglasilo je večeras na svečanosti u Beogradu vaterpoliste za najuspešniju mušku seniorsku ekipu crno-belih u 2011, a za sportistu godine imenovan je kapiten tog tima Vladimir Vujasinović.

Vaterpolisti Partizana prošle sezone su osvojili titulu prvaka Evrope, sedmu u klupskoj istoriji. Za najuspešnijeg trenera, na večerašnjoj svečanosti povodom 66. rođendana Partizana, proglašen je Igor Milanović, šef stručnog štaba vaterpolo kluba.

Povezana vest:  KUGLANJE, Milovan Pantić pobedio na „Božićnom turniru“ u Kraljevu

Priznanje za najuspešniju seniorku dobila je karatistkinja Ivana Čomagić, koja je osvojila dve bronzane medalja na Evropskom prvenstvu.

Za najuspešniju žensku ekipu proglašen je košarkaški klub, koji je osvojio drugu uzastopnu titulu prvaka države.

-Prošlu godinu pamtićemo po velikim uspesima članova našeg sportskog društva. Ti rezultati su najbolji pokazatelj da prevazilazimo nacionalne okvire. Pred nama je nova, olimpijska godina u kojoj će glavni cilj biti ostvarivanje dobrih rezultata i postizanje olimpijskih normi za plasman na Igre u Londonu – rekao je novi predsednik Skupštine SD Partizan Duško Vujošević na svečanosti u beogradskom Hajatu.

Povezana vest:  Održan Odbor za hitna pitanja Sportskog saveza Srbije, nastavlja se pomoć ugroženima

On je na toj funkciji zamenio Danka Ðunića, koji je bio predsednik skupštine od 1992. godine.

Prošle sezone timovi Partizana u ekipnim sportovima osvojili su 17 trofeja, a najvredniji je sigurno bio pehar namenjen evropskom šampionu do kojeg su došli vaterpolisti.

Titule šampiona Srbije, pored vaterpolista i košarkašica, osvojili su fudbaleri, košarkaši, rukometaši, odbojkaši i hokejaši crno-belih.

Povezana vest:  KUGLANJE, Fatović izabrao za SP