Koktel-u-cast-ragbija-1RAGBI

Koktel u čast ragbija

U četvrtak 20. oktobra 2011. u Ellingtons baru, hotela Hayatt, upriličen je koktel u organizaciji Ragbi Saveza Srbije i kompanije DHL povodom obeležavanja završnice Ragbi Svetskog kupa 2011., koje se održava na Novom Zelandu.

Kompanija DHL je oficijelni logistički sponzor i jedan od najvećih partnera koji podržava Ragbi Svetski kup, a kompanija DHL u Srbiji sponzor je Ragbi Saveza Srbije.

Darko Babić, generalni direktor DHL u Srbiji tom prilikom je izjavio:

-Svetski kup u ragbiju predstavlja jedan od najznačajnijih sportskih događaja na svetu. Ragbi kao sport neguje prave vrednost: istrajnost, timski duh, brzinu, tačnost i preciznost. DHL se kao vodeća svetska kompanija za distribuciju i transport trudi da svoje poslovanje bazira na ovim principima. Zadovoljstvo nam je da možemo da pružimo podršku i ragbistima Srbije,i verujemo da će ako nastave sa dobrim igrama i oni jednog dana imati priliku da se nađu na ovom prestižnom takmičenju.

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Drugog takmičarskog dana startuju košarkaši i Stjepanović, Šorak i Arsićeva na “popravnom”

Borko Somborac, tehnički direktor Ragbi Saveza Srbije istakao je da ljubitelje ragbija u narednom periodu očekuju brojna uzbuđenja budući da se reprezentacija Srbije trenutno sa uspehom takmiči u Kupu evropskih nacija.

-Ovde smo kako bismo pružili podršku reprezentaciji Srbije koju očekuje veoma važna utakmica protiv Slovenije u okviru Kupa evropskih nacija u grupi 2B, u kojoj se naša selekcija nalazi još sa  Švajcarskom, Slovenijom, Andorom i Jermenijom. Eventualne pobede nad Slovenijom 29.oktobra i Švajcarskom u gostima 12.novembra, otvorile bi put našoj reprezentaciji da osvoji prvo mesto u grupi i tako se neredne sezone takmiči u višem rangu. Želeo bi da se ispred Ragbi saveza Srbije zahvalim kompaniji DHL koja je prepoznala potencijale i vrednosti ragbi sporta u Srbiji i da svojim ulaganjima i podrškom izuzetno doprinosi u daljem razvoju i napretku ragbi sporta kod nas.

Povezana vest:  KUGLANJE, Najbolji mladi kuglaši Srbije i Republike Srpske na „Trofeju Beograda“ u petak na Banjici

Utakmica sa Slovenijom održava se na Adi Ciganliji, 29.oktobra u 14 časova. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Počasni gosti na ovom koktelu bili su i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, ragbi klubova i sponzori Ragbi Saveza Srbije i Rugby World Cupa 2011, kao i brojni drugi ljubitelji ragbija.