Partizan Jesenice_6112010 

HOKEJ NA LEDU
Partizan bolji od ekipe Mladi Jesenice
HK Partizan – HD Mladi Jesenice 8:5
Ledena hala „Pionir“
Broj gledalaca: 200.
Hokejaši Partizana pobedili su ekipu HD Mladi Jesenice sa 8:5 (2:1,5:1,1:3), u okviru 12. kola Slohokej lige. Crno-beli su se tako na odličan način revanširali gostima iz Slovenije za ubedljiv poraz od 6:1 u petom kolu.
Tri gola za ekipu Partizana postigao je Slovenac Klemen Sodržnik, dok su Ilić, Popravko, Sretović, Ristić i Milovanović postigli po jedan. Strelci za ekipu Mladi Jesenice bili su Lahajnar (dva), Hribljan, Pavlič i Zajšek.
Partizan posle ovog kola zauzima treće mesto na tabeli Slohokej lige sa 20 bodova.
Partizan je do prednosti došao osam i po minuta pre kraja prve deonice golom Ilića posle asistencije Sretovića. Ipak, gosti su uspeli da izjednače pet minuta i 20 sekundi pre kraja kada je Lahajnar postigao gol iz neposredne blizine. Crno-beli su protestvovali smatrajući da je gol postignut klizaljkom iz golmanskog prostora, ali nije došlo do promene odluke. Partizan je na prvi odmor ipak otišao sa vođstvom pogotkom Pavela Popravka posle asistencije Milovanovića, samo četiri sekunde pre sirene.
Crno-beli su u posle nešto više od dva minuta igre u nastavku povećali vođstvo iskoristivši prednost igrača više na ledu, pošto je Sretović postigao gol posle odlične akcije Popravka i Milovanovića. Sredinom drugog dela Partizan je na najbolji način iskoristio prednost dva igrača više na ledu kada je sa dva sjajna udarca iz daljine Sodržnika došao do prednosti od 5:1. Gosti su nedugo zatim uspeli da smanje golom Hribljana, ali je Ristić ponovo povećao prednost crno-belih, da bi na izmaku druge trećine Partizan ponovo iskoristio dva igrača više i povećao na 7:2.
Poslednju trećinu pogotkom otvara Milovanović koji je posle tri asistencije konačno upisao i pogodak. Ipak, usledio je veliki pad koncentracije i opuštanje domaćih, pa su gosti sa tri vezana pogotka Pavliča, Zajšeka i Lahajnara, uspeli da smanje na podnošljivih 8:5.
HK Partizan ovogodišnje učešće u Slohokej ligi nastavlja gostovanjem ekipi HDD Bled u sredu, 02. novembra.
Povezana vest:  KUGLANJE, Jasmina Anđelković i Zdravko Kresović pojedinačni šampioni Srbije