sah 

ŠAH
Dvostruki uspeh Srbije na Evropskom prvenstvu
 
Srbija je večeras zabeležila dvostruki uspeh u 6. kolu Evropskog prvenstva (EP) u šahu, koje se održava u Grčkoj, jer su šahisti pobedili Litvaniju sa 3:1, a šahistkinje Holandiju sa 2,5:1,5.
U muškoj ekipi ponovo je izgubio Dragan Šolak, dok su ceo poen osvojili Ivan Ivanišević, Branko Damljanović i Miloš Perunović. Srbija je na 15. mestu, vodi Rumunija, ispred Azerbejdžana i Bugarske.
Važniji rezultati muškog turnira: Francuska – Bugarska 2:2, Grčka – Rumunija 1,5:2,5, Rusija – Azerbejdžana 1,5:2,5, Jermenija – Španija 2,5:1,5.
Pobedu šahistkinjama Srbije protiv Holandije donela je mlada Jovana Erić na četvrtoj ploči, a remizirale su Nataša Bojković, Irina Čoluškina i Anđelija Stojanović. Srbija je četvrta, vodi neporažena Rusija, ispred Ukrajine i Poljske.
Važniji rezultati ženskog turnira: Rusija – Poljska 2:2, Ukrajina – Gruzija 2,5:1,5, Mađarska – Slovenija 1,5:2,5, Grčka – Jermenija 1:3.
Fer-plej potez dosadašnjeg toka EP načinili su šahisti Francuske, koji su u 5. kolu ponudili Azerbejdžanu četiri „vezana remija“ za 2:2 u trenucima kada je Vugaru Gasimovu pozlilo i nije mogao da nastavi svoju partiju sa Maksimom Lagraveom.
Sedmo kolo igra se sutra (15.00), protivnik muške ekipe Srbije je Island, dok ženska ekipa igra protiv Francuske.
Evropsko prvenstvo završava se 11. novembra, a titule osvojene 2009. godine u Novom Sadu brane Azerbejdžan u muškoj i Rusija u ženskoj konkurenciji.
Povezana vest:  NHL LIGA, Kovalev stigao hiljaditog gola u karijeri