sah 

ŠAH, EP 2011 GRČKA
Pobeda šahista Srbije, dame izgubile
 
Šahisti Srbije pobedili su večeras Island sa 2,5:1,5, dok su šahistkinje poražene od Francuske sa 1:3 u sedmom kolu Evropskog prvenstva, koje se održava u Grčkoj.
Pobedu šahistima doneli su neporaženi Miloš Perunović i Dragan Šolak, koji su osvojili ceo poen, kao i neporaženi Ivan Ivanišević remijem na prvoj ploči, dok je izgubio Branko Damljanović. Srbija je sada 11, a vodi Azerbejdžan.
Važniji rezultati muškog turnira: Bugarska-Azerbejdžan 0,5:3,5, Rumunija-Nemačka 2:2, Francuska-Jermenija 1,5:2,5, Mađarska-Slovenija 3:1, Španija-Rusija 1:3.
Porazi Nataše Bojković i Irine Čoluškine, kojoj je to bio prvi neuspeh na turniru, značili su drugi poraz šahistkinja u meču s Francuskinjama, koje su remijem ublažile Anđelija Stojanović i Jovana Erić.
Srbija je pala na osmo mesto u ženskoj konkurenciji, a vodeća je Rusija.
Važniji rezultati ženskog turnira: Jermenija-Rusija 1,5:2,5, Poljska-Ukrajina 2,5:1,5, Gruzija-Slovenija 3,5:0,5, Bugarska-Nemačka 2,5:1,5, Poljska-Engleska 2,5:1,5.
Pretposlednje, osmo kolo igra se sutra u 15.00. Protivnik muške ekipe Srbije biće Češka, a ženske ekipe Jermenija.
Evropsko prvenstvo završava se 11. novembra, titule osvojene 2009. U Novom Sadu brane Azerbejdžan u muškoj i Rusija u ženskoj konkurenciji.
Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd PŠ i Pionir blizu novih titula, kuglašice EDB izvukle bod protiv Venusa