partizan_maribor_beograd_golman_mart_2 

HOKEJ NA LEDU
Partizan slavio u derbiju protiv Maribora
 
Hokejaši Partizana pobedili su ekipu HDK Maribor sa 7:6 (2:0, 3:4, 1:2, 0:0, 1:0), u zaostaloj utakmici 10. kola Slohokej lige. ’Crno-beli’ su derbi meč rešili tek boljim izvođenjem penala, a jedini strelac u penal-seriji bio je Marko Kovačević.
Partizan se tako revanširao gostima za poraz od pre tri dana, kada su hokejaši Maribora na svom ledu slavili sa 4:2.
Po dva gola za ekipu Partizana postigli su Popravko i Kovačević, dok su se po jednom u strelce upisali i Žiga, Milovanović i Sretović. U ekipi Maribora het-trik postigao je Sotlar, a po jedan gol Miljuš, Potočnik i Kovačić.
Partizan je ovom pobedom pretekao na tabeli ekipu Mladi Jesenice i sada zauzima drugo mesto sa 24 boda, dok je Maribor i dalje lider sa 31 bodom.
’Crno-beli’ su do pobede mogli da dođu i u regularnom delu meča jer su u poslednja dva minuta regularnog dela ušli sa prednošću od dva gola, ali su gosti povlačenjem iz igre golmana uspeli da iskoriste prednost igrača više i dođu do izjednačenja i produžetka.
Početak utakmice igrom je pripao gostima, ali su ’crno-beli’ mnogo bolje koristili isključenja protivnika i posle dve takve situacije stigli do značajne prednosti. Najpre je slovenački internacionalac Svete Žiga udarcem sa plave linije savladao golmana gostiju Puša, u momentima kada je Maribor imao dva igrača manje na ledu, da bi Marko Milovanović nedugo zatim, posle slične akcije i udarca Žige sa gotovo istog mesta, udvostručio prednost domaćina.
Partizan odlično počinje i drugi deo utakmice, ponovo koristi prednost od dva igrača i preko Sretovića stiže do vođstva od 3:0. Ipak, tada je usledilo opuštanje pa se gosti golovima Miljuša i Potočnika vraćaju u igru.
Pet minuta pre sirene Kovačević je iskoristio novo isključenje Mariborčana i vratio Partizanu prednost od dva gola, ali su gosti i tu prednost uspeli da neutrališu preko sjajnog Sotlara, koji je prvo smanjio na 4:3, da bi u završnici druge trećine u kontranapadu izašao pred Klingensmita i savladao ga u situaciji kada je Partizan imao igrača više na ledu.
Međutim, samo jednu sekundu pre odlaska na drugi odmor Popravko šutem iz okreta donosi novu prednost ’crno-belima’, posle asistencije sjajnog Žige.
Start trećeg dela meča obećavao je mirnu završnicu jer je Popravko ponovo udvostručio prednost domaćeg tima, ali su gosti u finišu utakmice krenuli na sve ili ništa i na već opisan način stigli do produžetka u kome nije bilo pogodaka, pa su usledili penali u kojima se bolje snašao Partizan i stigao do vredna dva boda.
HK Partizan je utakmicom protiv Maribora započeo seriju od tri meča na domaćem ledu. Sledeći meč ’crno-bele’ očekuje u sredu, 16. novembra protiv ekipe Mladosti iz Zagreba, a zatim i ljubljanske Olimpije u subotu, 19. novembra.
Povezana vest:  SLOHOKEJ, Pobeda Partizana na Bledu