ministarka_markovic_kopaonik 

Ministarka Samardžić Marković posetila SD Partizan
 
Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković posetila je danas Sportsko društvo Partizan i u razgovoru sa prvim čovekom crno-belih Duškom Vujoševićem konstatovala nastavak dobre saradnje.
-Razgovarali smo o hali Partizan, izrada glavnog projekta je u toku a razgovaralo se i o vremenskoj dinamci izgradnje. Partizanu želim da bude uspešan barem kao do sada, ako ne i više. Važno je da se sastajemo i u ovakvim situacijama, a ne samo kada su u pitanju slavlja ili problem – rekla je Samardžić-Marković.
Ministarka je u Klubu sportista na stadionu u Humskoj dodala da su tema razgovora bili projekti koji se tiču infrastrukture i unapređenja sporta u Srbiji i najavila nastavak saradnje.
Predsednik Skupštine SD Partizan Duško Vujošević rekao je da su crno-beli do sada imali dobru sradnju sa Ministarstvom.
-Govoreći sportskom terminiologijom, nadam se dobrim rezultatima i ubuduće. Mi radimo tako da stvaramo uspehe i na domaćem i evropskom nivou. Za jednu zemlju je dobro da prvi uvek bude onaj ko je najbolji, a ne da se u vrhu smenjuju, jer se nakom tako sviđa – poručio je Vujošević.
Na nedavnoj proslavi 66 godina od osnivanja SD proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević izabran je za predsdnika, dok je predsednik Upravnog odbora SD postao Nebojša Šaponjić.
-Zahvalio bih se ministarki na poseti, koja predstavlja priznanje za rezultate Partizana u sjajnoj 2011. Godini – rekao je Šaponjić.
Prethodna sezona ostaće ubeležena kao jedna od najuspešnijih u istoriji Partizana.
Vaterpolisti su postali prvaci Evrope, osvojili i nacionalno prvenstvo, kup i Evrointer ligu, a do duple krune stigli su fudbaleri i košarkaši, koj su trijumfovali i Jadranskoj ligi.
Titulu državnog prvaka osvojili su i rukometaši i odbojkaši, dok su hokejaši Partizana bili prvi u regionalnoj SLOhokej ligi i u srpskom prvenstvu, a košarkašice su osvojile duplu krunu.
Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Još jedan trijumf Austrijanaca