partizan_grupna

HOKEJ NA LEDU
Partizan deklasirao Olimpiju
 
Hokejaši Partizana pobedili su ekipu HK Olimpija iz Ljubljane sa 8:1 (2:0, 3:1, 3:0), u meču 16. kola Slohokej lige.
Po dva pogotka za ekipu Partizana postigli su Marko Sretović i Pavel Popravka, dok su se Marko Milovanović, Miloš Babić, Marko Kovačević i Dimitrije Filipović po jednom upisali u strelce. Za tim Olimpije jedini gol postigao je Jure Sotlar.
U reprizi prošlogodišnjeg finala Slohokej lige, ’crno-beli’ su sigurnom i ubedljivom igrom zabeležili šestu uzastopnu pobedu kod kuće, najubedljiviju u ovom prvenstvu, i u isto vreme naneli gostima treći poraz u međusobnim duelima ove sezone.
Partizan je ovim trijumfom učvrstio drugo mesto na tabeli Slohokej lige sa 30 bodova.
Olimpija je bolje počela meč, ozbiljnije je napadala, ali su ’crno-beli’ bolje koristili svoje šanse. Posle sedam minuta igre, Babić je ukrao pak u trećini gostiju, dodao do Milovanovića koji šutira iz prve i dovodi Partizan u vođstvo. Krajem prve trećine Babić se posle šuteva Sodržnika i kapitena Milovanovića našao na pravom mestu i smestio pak u praznu mrežu.
Drugu trećinu obeležila su isključenja, a golovi su postizani upravo u tim situacijama. Već posle dva i po minuta Partizan je došao do vođstva od 3:0 i to u momentima kada su imali igrača manje, a strelac je bio Marko Kovačević iz penala, pošto je prethodno fauliran s leđa u situaciji kada je bio sam ispred golmana Boha.
Četvrti i peti gol postignuti su nakon sjajnih akcija domaćih. Prvo je u situaciji sa igračem više, Kovačević posle prodora po levoj strani dodao do Popravke u sredini, ovaj fintom prevario čuvara mreže gostiju i dodao do Sretovića koji postiiže pogodak u praznu mrežu. Samo minut kasnije, sličnu akciju Rakovića i Ogrizovića pogotkom je završio Filipović.
Olimpija je posle petog gola pokušala promenom golmana da spreči katastrofu, ali je rezervni čuvar mreže Mitja Koren mrežu sačuvao samo do drugog odmora. Jedini gol Olimpija je postigla u završnici druge trećine, kada je Sotlar iskoristio odbitak posle udarca Emeršiča i tako iskoristio prednost igrača više.
Mirnu završnicu utakmice Partizanovi igrači obezbedili su početkom poslednjeg perioda. Najpre je Sretović postigao svoj drugi pogodak na meču, iskoristivši odbitak posle šuta Žige, da bi posle sjajne kombinacije sa Kovačevićem, Popravka postigao lep pogodak, a isti igrač je šest minuta pre kraja svojim drugim golom zatvorio listu strelaca, snažnim udarcem pod prečku golmana Olimpije.
U Slohokej ligi sledi mini pauza od nedelju dana, a HK Partizan će takmičenje nastaviti sledeće subote, 26. novembra kada u utakmici 17. kola gostuje lideru na tabeli, ekipi HDK Maribor.
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Imperatori ubrzavaju južnu prugu