sah

ŠAH
Sipke Ernst pobednik Trofeja Beograda u šahu
 
Holandski velemajstor Sipke Ernst pobednik je 25. Trofeja Beograd, međunarodnog otvorenog prvenstva glavnog grada Srbije u šahu, na truniru koji je večeras završen u Obrenovcu.
Ernst je osvojio 7,5 poena iz devet partija, koliko je imao I drugoplasirani, srpski velemajstor Miodrag R. Savić, ali i slabije dodatne kriterijume.
Po pola poena manje osvojili su velemajstori Branko Damljanović, Aleksa Striković, branilac trofeja Dragiša Blagojević (CG), Miloš Perunović, Valerij Neverov (Ukrajina) i Miša Pap.
Grupu od osam igrača sa po 6,5 poena predvodi intermajstor Jovan Radlovački, a grupu od 20 šahista sa po šest poena makedonski intermajstor Filip Pančevski.
Najbolje plasirana šahistkinja bila je bugarska reprezentativka, ženski velemajstor Iva Videnova sa 6,5 poena.
Rezultati najvažnijih partija 9. kola: Ernst-Striković remi, Perunović-Damljanović remi, Savić-Pikula 1:0, Neverov-Cioara 1:0, Blagojević-Lucian 1:0, Pap-Cvetković 1:0.
Na 25. Trofeju Beograda učestvovalo je 198 šahista iz 40 zemalja, igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu, nagradni fond iznosio je 700.000 dinara, a pobedniku je pripalo 157.500 dinara.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von ostvarila 56. pobedu u karijeri