dacic_i_djera_sss

Dačić: Nadam se da će i Srbija krenuti Novakovim primerom

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Novak Ðoković sinonim ne samo za uspešnog sportistu, već i za čoveka koji neizmerno voli svoju zemlju.

-Ðoković je najbolji predstavnik Srbije, jer je i u najtežim situacijama, kada bi svi drugi odustali, uspevao da nađe rešenje i iz duela izađe kao pobednik. Nadam se da će Srbija krenuti Novakovim primerom – rekao je Dačić na svečnoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije, na kojoj je njemu i najboljem srpskom i svetskom teniseru dodeljeno specijalno priznanje za doprinos razvoju i afirmaciji sporta kod nas i u svetu.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpskim miksevima zlatne medalje u Rušama

Dačić je istakao da je Srbija do pojave Novaka Ðokovića bila poznata po kolektivnim sportovima.

-Novak je pokazao da Srbija i u pojedinačnim sportovima može biti najbolja na svetu – rekao je Dačić u Domu Narodne skupštine.

Zamenik premijera, koji je na čelu Sportskog saveza Srbije bio devedesetih gopdina, istakao je da sport kod nas ne sme biti prepušten tržištu.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE U ŠAHU 2013, Umesto žurke, pomoć Vesni Rožič

-Znamo da je vreme veoma teško, ali ako država prepusti sport tržištu i drugim uticajima, od njega neće biti ništa – rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da Srbija „nema unosnijeg posla nego što je to sport“.

-Istorija nas uči da ni jedna oblast ljudskog delovanja ne može da bude uspešna bez postojanja mecene, odnosno jakog društva i privrede. Ne sme da nam se desi da evropska titula Crvene zvezde u fudbalu i Partizana u košarci budu pojedinačni slučajevi – rekao je Dačić i poručio da je „vreme da naša država, poput naših sportista, postane vredna i jaka.

Povezana vest:  Riš osvojila titulu u slalomu

U ime Novaka Ðokovića priznanje Sportskog saveza Srbije primio je njegov otac Srđan Ðoković.

-Novak je u svetu sinonim za Srbiju. Gde god da se pojavi, dobrodošao je i ljudi sa poštovanjem i divljenjem izgovaraju i njegovo i ime naše zemlje – rekao je Srđan Ðoković.