sah

ŠAH, PRVENSTVO BALKANA

Ivanišević preuzeo prvo mesto

 

Velemajstor Ivan Ivanišević preuzeo je vođstvo na tabeli Balkanskog prvenstva u šahu u Podgorici, pošto je večeras pobedio Branka Damljanovića. Do ovog kola vodeći Julijan Radulski iz Bugarske poražen je od srpskog velemajstora Gorana M. Todorovića.

Rezultati šestog kola: Damljanović – Ivanišević 0:1, Nedev – Blagojević remi, Radulski – Todorović 0:1, Stanojoski – Miron Lucijan Kostin 0:1, Pančevski – Filip Lucijan remi. Na tabeli vode Ivanišević i Miron Lucijan Kostin sa po 4,5 poena, ispred Radulskog sa četiri, Filipa Lucijana sa 3,5, Damljanovića i Nedeva sa po tri poena. Todorović ima 2,5, Pančevski dva, a Stanojoski i Blagojević po 1,5 poen.

Povezana vest:  KUGLANJE, Direktor reprezentacije Zoran Dragović podneo ostavku

U sedmom kolu sutra u 15.30 igraju: Filip Lucijan – Damljanović, Miron Lucijan Kostin – Pančevski, Todorović – Stanojoski, Blagojević – Radulski i Ivanišević – Nedev. Igra se devet kola, a turnir se završava 19. decembra. Dosadašnji prvaci Balkana bili su Bojan Vučković iz Srbije, 2009. godine u Plevenu i Krisitijan Joanu iz Rumunije, 2010. u Beogradu.

Povezana vest:  NHL, Dalas kod Minesote do sedme gostujuće pobede zaredom