ministarka_Paracin_1

Snežana Samardžić Marković: Sportska infrastrukrura jedan od prioriteta razvoja
 
Sportska infrastruktura je jedan od tri prioriteta Strategije razvoja sporta u Srbiji, izjavila je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, prilikom posete sportskim objektima u Paraćinu i poručila da će resorno ministratstvo pomoći programe i razvoj sportske infrastrukture u tom gradu.
-Potrebno je ulagati da bi deca imala bolje uslove i prostor za trening, da bi stariji imali bolje rezultate i da bi se promenila situacija i za ljude koji se sportom bave rekreativno – istakla je Samardžić Marković.
Ministarka je juče obišla Sportski centar „7. juli“, u koji je Ministarstvo omladine i sporta uložilo značajna sredstva i Atletski klub „Borac“, da bi se upoznala sa stanjem sportskih objekata u Paraćinu i mogućnostima unapređenja uslova za bavljenje sportom u tom gradu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.
Istakavši da su deca prvi prioritet Strategije razvoja sporta, Samardžić Marković je dodala da je zadovoljna inicijativom koju je zatekla u Paraćinu oko izgradnje i poporavljanja sportskih objekata.
-Ako imate decu u sportu, a nemate sportsku infrastrukturu, onda znači da ne radite sistemski posao – naglasila je ministarka.
Pomoćnik predsednika opštine Paraćin Dalibor Mitić istakao je da ova opština ima dugogodišnju i dobru saradnju s Ministarstvom omladine i sporta i da je do sada realizovan niz projekata, kao što su tereni za male sportove sa veštačkom travom, pomoćna hala u okviru SC „7.juli“, koja je omogućila znatno više termina i za sportiste i za rekreativce.
Mitić je dodao da je u SC „7. jul“ do sada uloženo više od 66 miliona dinara.
Ministarka je prilikom posete Atletskog kluba „Borac“, koji okuplja veliki broj dece, seniora i rekreativaca i poseduje brojne medalje osvojene na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, izrazila očekivanje da će „Borac“ doneti još mnogo medalja.
-Ovo je klub koji ima oko 100 medalja, ima dva državna rekorda i fenomenalnu istoriju i tradiciju, a videla sam uslove koji nisu zadovoljavajući – izjavila je ministarka, nakon razgovora sa rukovodstvom o tome kako promeniti takvo stanje.
Ministarka je dobila dres „Borca“ i album sa fotografijama da bi se bolje upoznala sa istorijom i rezultatima tog kluba.
Povezana vest:  MAČEVANJE, U nedelju 11. „Memorijal Ljubomira Ljube Savića“