sportska_gimanstika 

„Trofej Beograda” u gimnastici 25. decembra
 
„Trofej Beograda 2011” u muškoj i ženskoj gimnastici, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, održaće se 25. decembra u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.
Jovana Mehandžić, članica Gradskog veća, ukazala je na važnost gimnastike kao bazičnog sporta kojim treba da se bavi što više dece školskog uzrasta.
– Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je danas dvostruko više takmičara u odnosu na prošlu godinu, više klubova, a ovog puta pridružili su nam se i klubovi iz Kruševca, Kostolca i Niša. To pokazuje ozbiljnu nameru Gimnastičkog saveza Beograda da omogući dobro i skladno funkcionisanje klubova na teritoriji grada, a bolje funkcionišu i stručni odbori koji se bave propozicijama i organizacijom takmičenja. Ovo je prilika i da se pozovu svi beogradski gimnastički klubovi, kao i oni koji se bave ritmičkom gimnastikom, ali i svi zainteresovani Beograđani da dođu 25. decembra i u što većem broju bodre učesnike „Trofeja Beograda” – rekla je Jovana Mehandžić, ukazavši na veliki značaj Sekretarijata za sport, koji se trudi da za gimnastičare obezbedi što veći broj termina u školama i sportskim centrima.
Jaroslava Radojević, profesorka na katedri za sportsku gimnastiku, pohvalila je organizaciju ovog takmičenja i rekla da treba podsticati što veći broj mladih na bavljenje gimnastikom.
– „Trofej Beograda” ima svoju tradiciju i drago mi je da je, posle kraće pauze, nastavio da okuplja takmičare u sportskoj gimnastici. Naš fakultet je stavio u funkciju ono što je imao, što nije mnogo, ali je dovoljno za novi početak. To je osnova za dalji razvoj, kako gimnastike tako i stručnjaka u ovoj oblasti. Fakultet će i dalje činiti sve šta može, a sa Gimnastičkim savezom Beograda nastavićemo da ulažemo napore na pronalaženju novih prostora za gimnastičke programe – rekla je dr Radojević.
Na takmičenju u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje učestvovaće oko 50 takmičara u predselekciji i deset ekipa prve selekcije.
Povezana vest:  GIMNASTIKA, SP 2013, Japancu Kamejami zlato na SP u Antverpenu