Evgeni Plushenko

Plušenko uspešno startovao na prvenstvu Rusije

 

Bivši olimpijski šampion u umetničkom klizanju Rus Jevgenij Plušenko poveo je danas posle kratkog programa na prvenstvu Rusije u Saransku. Plušenko se tako uspešno vratio takmičenjima, posle skoro dvogodišnje pauze.

Olimpijski šampion iz Torina 2006. je posle Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010. bio suspendovan, jer je bez dozvole Ruske klizačke federacije učestvovao na jednom revijalnom takmičenju, a potom je imao peh sa povredama.

Povezana vest:  Sedma po redu “EkOlimpijada Srbije” održana u Nišu

Dvadesetdevetogodišnji Plušenko je u današnjem kratkom programu osvojio 88,24 poena, samo tri manje od njegovog ličnog rekorda.

-Bilo je za mene mentalno izuzetno teško da klizam posle tako duge pauze. I dalje nisam potpuno zalečio povredu leve noge – rekao je Plušenko.

On je naglasio da je srećan jer je izveo četvorostruki skok, iako nije uspeo da izbegne grešku. Plušenko je dodao da bi posle prvenstva Evrope u Šefildu u januaru trebalo da se podvrgne operaciji leve noge. Plušenko je Igrama u Vankuveru osvojio srebrnu medalju iza Amerikanca Evana Lajsačeka.

Povezana vest:  Evropska liga mladih: Srbija ubedljivo do vize za finalni turnir