tijanakrsmanovic

RATMIČKA GIMNASTIKA

USPEŠNA SEZONA GD „PALILULA“

 

Još jedna uspešna sezona je iza GD „Palilula“, koje je najmasovniji i najuspešniji srpski klub ritmičke gimnastike u ovoj godini. Na poslednjem klupskom međunarodnom turniru u 2011, Hepi kupu u Belgiji, srpska reprezentavika Tijana Krsmanović je osvojila srebrnu medalju u finalu čunjevima, ocenom 25.358. U višeboju je Palilulina gimnastičarka bila 8. u konkurenciji od 34 takmičarke, a izborila je i finala obručem i trakom, gde je zauzela četvrtu poziciju, ocenama 24,650, odnosno 24,150.

Povezana vest:  Trofej Beograda u bejzbolu za vikend na Adi Ciganliji

Na turniru u Gentu je Palilulu predstavljala i Ana Srećković (2002. godište), koja na prvom takmičenju van zemlje ušla u finale, zahvaljujući 6. mestu u višeboju, u kom se takmičilo 20 ritmičarki.

Srebro Krsmanovićeve je bila 17. Palilulina medalja, koliko su ih ukupno osvojile ritmičarke beogradskog kluba na međunarodnoj sceni u 2011, uz mnogobrojna finala. Iz redova Palilule dolazi i državna šampionka Tijana Krsmanović, koja je bila jedina učesnica ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Monpeljeu i Evropskog u Minsku i ujedno je pobednica Apsolutnog prvenstva Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija više od svih ostalih

Cilj kluba u kom je glavni trener Dara Terzić Šterić, učesnica OI u Seulu 1988, je da nastavi istim tempom u sledećoj sezoni. Od SP i EP 2010, Krsamnovićeva je napredovala za oko 6.50 bodova, kako je i planirano, a ukoliko Palilula, koja 2012. slavi 60 godina postojanja, nastavi po dosadašnjem receptu, Srbija bi uskoro mogla da ima reprezentativku u prvih 50 na svetu.

Povezana vest:  KUGLANJE, U znaku EDB, Zorice Barać i Radovana Vlajkova

GD „Palilula“ je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do pre desetak godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz naše društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 YU i SCG reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara (Seul i Barselona). Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.