PONJAVIC LEVI I ZAVARKO SA DIPLOMOM U AUSTRIJI

KUGLANJE
Vilmoš Zavarko blistao u Austriji – 718 čunjeva!
 
Svetski rekorder, broj jedan na svetskoj rang listi, najbilji kuglaš sveta, srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko, internacionalac u Sportu iz podbrezove (Slovačka) bio je najbolji pojedinac turnira u Vinernojšatu u Austriji, koji je okupio 51 ekipu! Oborio je 718 čunjeva i pretekao Austrijanca Šetecku koji je srušio 683 čunja i Rumuna Fehera koji je imao 675 čunjeva. Zavarko je postavio i novi rekord kuglane.
Pobedila je druga ekipa Sporta sa 2.562 čunja (četri igrača)  sa sjajnih 640 u proseku. Drugi je bio mađarski Zalaegerseg sa 2.512 čunjeva a treći rumunski Kluž sa 2.594 čunja.
– Ovaj turnir je pravo nezvanično klupsko prvenstvo sveta – kaže Miloš Ponjavić trener Sporta i selektor seniorske reprezentacije Srbije, šampiona sveta.- Osim nemačkog Rotvajsa, učestvovale su sva najjače svetske ekipe i veoma sam zadovoljan kako smo odigrali. Peto pojedinačni rezultat imao je naš igrač Čeh sa 663 čunja, a deveti je Bistirk sa 642 čunja. Očekujem i dobre rezultate na turniru u Vrbasu koji je u toku, posebno od naših senirkih reprezentativaca prvaka sveta, koji su svi dobili specijalne pozivnice organizatora. Igrače Sporta idućeg vikenda čeka i turnira u Segedinu, posle manifestacije u Vrbasu, jedan od najjačih u ovom delu sezone i nastavak šampinata Slovačke, gde ubedljivo držimo prvo mesti u ligi…
Zavarko u ovoj sezoni igra sjajno. Počeo je prošlog septembra slovačku ligu sa 740 čunjeva na kuglani u Podbrezovoj, protiv Intera u Bratislavi je imao 724, na turniru u Bečeju 714 i dva puta kod kuće 733 i, potom,  708 upravo u meču Lige šampiona protiv Selonžea i to je ujedno i prvi rezultat od 700 i više čunjeva u tom takmičenju.
Povezana vest:  ŠAHOVSKA OLIMPIJADA 2012, Šahistima i šahistkinjama po bod