zavarko sa peharom 

KUGLANJE
Zavarko treći put za redom osvojio turnir u Vrbasu
 
Vilmoš Zavarko, srpski internacionalac u slovačkom šampionu Sportu iz Podbrezove, svetski rekorder i broj jedan na svetskoj rang listi, pobedio je treći put za redom na „Božićnom turniru“ u Vrbasu.
Sa 667 čunjeva, slavio je posle 2009. i 2010. u uzbudljivoj završnici. Tri hica pre kraja trebalo mu je da iz dva pokušaja očisti devet čunjeva, i da potom u „pune“ sruši najmanje sedam čunjeva da bi trijumfovao. Sve je obavio u velikom stilu: prvo je oborio pet čunjeva bez „prvaka“ i, potom, vezao preostala četiri čunja, da bi poslednjim hicem oborio sedam „drva“ i za čunj pretekao srpskog reprezentativca iz Beograda „Poštanske štedionice Čongora Baranja koji je pre toga srušio sjajnih 666 čunjeva.
Treće mesto pripalo je Tomašu Pašijaku iz Sporta iz Podbrezove sa 664 čunja!
– Presrećan sam, ovo je bila i igra nerava i veoma sam zadovoljan što se sve dobro završilo. Trebalo je i dobro da se odigraju poslednji hici u inače lošem čišćenju u četvrtom setu,  tako da je i sportska sreća bila na mojoj strani – rekao je Zavarko.- Posebno mi je milo što sam prvi igrač sa tri pobede za redom na ovom turniru koji mi je posebno drag i gde uvek igram sa velikim zadovoljstvom.
Trofeje su uručili predsednik Opštine Vrbas Željako Vidojević, Miroslav Vasin iz pokrajinskog sekretarijata, Đoka Vujičić vlasnik firme Dana sponzora Kuglaškog kluba Vrbas organizatora turnira, a učesnike i ugledne goste, među kojima je bio i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović i članovi UO KSS, selektor seniorske muške i ženske reprezentacije Miloš Ponjavić i Mirko Čukvas i predsednici komisija KSS, pozdravili su i predsednik kluba Miodrag Jovović i direktor Radenko Zeković.
– Kao domaćini ovog turnira koji se poslednjih godina dobrom organizacijom i nagradnim fondom svrstao u red najboljih u regionu, možemo da budemo zadovoljni jer su dva igrača iz reprezentacije Srbije, šampiona sveta, osvojili prvo i drugo mesto i čestitam Zavarku u Baranju na rezultatima – rekao je Željko Vidojević predsednik Opštine Vrbas  koji je i zatvorio turnir. – Nadam se da ćemo dogdine dočekati svetsku kuglašku elitu na novim, još kvalitetnijim stazama.
U svečanom delu turnira podeljene su i novčane nagrade za prvih osam mesta 500, 300, 200, 100, 80, 70, 60 i 50 evra. Posebne plakete organizatora dobili su kapiten reprezentacije Srbije Jovan Ćalić za dugodišnje učešće na ovom turniru, Sportu iz Podbrezove jer je njegov trener Miloš Ponjavić doveo devet vrhunskih igrača na turnir i Vladi Hrkaču iz Darde kod Osijeka koji je šest puta igrao u kvalifikacijama a nije ušao u finale.
Rezultati „Božićnog turnira Vrbas 2012“: 1. Vilmoš Zavarko (Srbija, Sport Podbrezova) 667, 2. Čongor Baranj (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“) 666, 3. Tomaš Pašijak (Slovačka, Sport Podbrezova) 664, 4.  Branko Manev (Makedonija, Konikom Osijek) 655, 5. Jovan Ćalić (Srbija, Sport) 652, 6. Milan Tomka (Slovačka, Sport) 641, 7. Norbert Kiš (Mađarska, Segedin) 631, 8. Goran Ostojić (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“) 635…10. Arpad Antal (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica) 635, 14. Željko Milićević (Srbija, Zanatlija, Slavonski Brod) 605, 16. Uroš Jagličić (Srbija, Vodovod – Kragujevac) 596, 17. Mladenko Čavić (Srbija, Vrbas Dana) 592, 18. Milorad Vojnović (Srbija, Senta) 591 itd. Učestvovalo 130 igrača koji su 170 puta izlazili na staze. U finalu je  igralo 20 najboljih iz  kvalifikacija i 12 igrača po pozivu organizatora. U kvalifkacijama su podeljene tri novčane nagrade  od 150, 100 i 50 evra a najbolji je bio Željko Milićević srpski internacionalac iz Zanatlije iz Slavonskog Broda sa 640 čunjeva.
Povezana vest:  Silni soko i Sava uzeli trofeje, a deca osvojila srca posetilaca