Indijski ministar sporta zatražio javno izvinjenje

Indijski ministar sporta zatražio je objašnjenje i javno izvinjenje od nacionalne federacije za dizanje tegova zbog još jednog doping skandala. Najnoviji doping skandal mogao bi da ima za posledicu da organizatori Igara Komonvelta 2010. nemaju nijednog takmičara.

Ministar sporta M. S. Gil rekao je da bi pozitivan doping test u septembru za šest dizača tegova, kada se nisu takmičili, mogao da rezultira još jednom međunarodnom suspenzijom nacionalne federacije i da je to „sramota za državu“.

Povezana vest:  HOKEJ, ZOI VANKUVER, Domaćin ubedljiv na startu

-Oni treba da imaju moralnu odgovornost ili šta god da bi se eliminisao doping iz dizanja tegova – rekao je Gil.

Medjunarodna federacija za dizanje tegova sastaće se ove nedelje za vreme Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji i odrediće sankcije za Indiju. Indija se suočava sa četvorogodišnjom suspenzijom, jer je više od tri dizača bilo dopingovano u jednoj godini.  Čak i kada bi Indija bila kažnjena samo jednu godinu, ne bi mogla da učestvuje na Igrama Komonvelta u Nju Delhiju u oktobru 2010. Reprezentacija Indije nije mogla da se takmiči na Azijskim igrama 2006. kada je četvorica dizača bilo pozitivno. Monika Devi koja je jedina trebalo da učestvuje na OI u Pekingu, odstranjena je zbog navodnog doping prekršaja.

Povezana vest:  NFL, 13. sedmica