partizan_maribor_beograd_golman_martSLOHOKEJ LIGA

Mariboru titula

Partizan – Maribor 2:3

 

U završnici za infarkt ekipa Partizana poražena je od Maribora sa 3:2 u samom finišu utakmice. Pred oko 2.000 navijača u Ledenoj dvorani „Pionir“ crno beli nisu razočarali, uprkos porazu.

Partizan nije uspeo da izbori treći meč sa Mariborom. Slovenci bolji u Beogradu od „crno-belih“ sa 3:2. Maribor je tako osvojio titulu šampiona Slohokej lige.

Slovenačka ekipa je u prvih nekoliko sekundi došli do prednosti. U prvom napadu nekako su igrači Maribora ugurali pak u mrežu a to je učinio Ankerst, i tako otežali posao domaćinu. Partizan se nije predavao, viđen je vrlo izjednačen hokej, ali mreže su mirovale do kraja prvog dela igre.

Povezana vest:  BODIBILDING, Srpski bodibilder Dimitrijević koristio doping na EP

U nastavku Partizan je svim silama pokušao da dođe do izjednačenja. Napori i vrlo hrabra igra na kraju se isplatila „crno-belima“. Nije se previše čekalo u drugoj trećini na gol koji je postigao kapiten Marko Milovanović.

„Crno-beli“ su stigli do izjednačenja što je oraspoložilo, za hokejaške utakmice u Srbiji, brojnu publiku.

Slovenci su uzvratili preko kontri, ali je Šurek prosto briljirao na golu Partizana. Pred golom partizan_maribor_beograd_golman_mart_1Partizana došlo je i do gužve, jer su Slovenci pokušali na silu da „uteraju“ pak iza leđa Šureka, igrači Partizana su branili svog golmana, ali se na kraju sve završilo bez većih problema.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije, Petar Goić heroj Veprova!

Partizan je u tom periodu potpuno kontrolisao igru, može se slobodno reći da je bio bolji protivnik, ali nisu uspeli da postignu gol za vođstvo iako su stvorili nekoliko izglednih prilika.

I u poslednju deonicu „crno-beli“ su ušli veoma agresivno i hrabro. Ipak, novo vođstvo Mariboru doneo je Daniel Terenta golom iz kontranapada u 51. minutu, a kada je Furnije u 59. pogodio za 2:2, činilo se da će meč biti rešen u produžetku.

Povezana vest:  ŠAH, OLIMPIJADA, Nove pobede srpskih selekcija

Maribor je, kao i u prvoj utakmici, golom Denis Kadiča u poslednjem 60. minutu stigao do pobede i do trofeja.

Maribor je tako postao šampion Slohokej lige, jer je pobedio Partizan u oba meča finala. U prvoj utakmici, koja je odigrana u subotu u Mariboru, slovenački tim je slavio na gotovo identičan način. Pobedili su takođe sa 3:2, i to golom u poslednjoj sekundi.

U prvom susretu crno beli izgubili su identičnim rezultatom a treći gol primili su sekund pred kraj meča.