partizan_pionir

SLOHOKEJ LIGA
Slavija u Pioniru bolja od Partizana
 
Hokejaši Partizana poraženi su od ekipe Slavije iz Ljubljane rezultatom 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 1:0), posle slabijeg izvođenja penala, u meču poslednjeg kola Slohokej lige.
Strelci za ekipu Partizana bili su Miloš Babić, Pavel Popravka i Nemanja Vučurević. Za ekipu Slavije golove su postigli Črt Snoj, Enes Gorše, Igor Angelovski i Klemen Baumkiršer, koji je bio jedini strelac u penal seriji.
’Crno-beli’ nisu imali mnogo motiva za igru jer su još ranije obezbedili drugo mesto na tabeli pred plej-of, pa se tokom većeg dela meča igralo veoma izjednačeno. Ipak, sve je krenulo dobro za Partizan jer je Babić postigao gol već u petom minutu. Do kraja prve trećine nije bilo golova, ali su gosti iskoristili neopreznost ’crno-belih’ na početku drugog dela i posle samo deset sekundi igre izjednačili rezultat preko Snoja.
U narednih gotovo pola časa igre nije bilo pogodaka, da bi sredinom poslednje trećine golovima Popravke i Vučurevića, Partizan za četiri minuta stigao do vođstva od 3:1. Tada se činilo da će meč sigurno privesti kraju, ali gosti kreću na sve ili ništa i sa dva brza gola Goršea i Angelovskog stižu do izjednačenja od 3:3, pet minuta pre kraja regularnog dela. Do kraja nije bilo golova, pa je meč otišao u produžetak.
Ni igra ’četiri na četiri’ u dodatnih pet minuta nije odlučila pobednika, pa je usledila penal serija, u kojoj su gosti bili precizniji i tako došli do vredna dva boda kojom su sačuvali peto mesto na tabeli na kraju regularnog dela sezone.
Odloženi meč 26. kola Partizan – Mladi Jesenice ipak neće biti odigran, jer se slovenačka ekipa povukla iz daljeg toka takmičenja, čime je došlo do pomeranja u donjem delu tabele. Partizan će tako u četvrtfinalu plej-ofa odmeriti snage sa sada sedmoplasiranom ekipom Bleda, dok će prvoplasirana ekipa Maribora biti slobodna u prvoj rundi.
Prvi meč između Partizana i Bleda na programu je u sredu, 1. februara u hali „Pionir“ od 18 časova. Četvrfinale plej-ofa igra se do dve pobede.

 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Kvalifikacije za ZOI: Srbija srušila domaćina, "orlovi" u trećem krugu!