Samsung postao zvanični sponzor Zimskih Paraolimpijskih igara 2010. u Vankuveru

samsung_vankuverSamsung Electronics Co, Ltd, svetski olimpijski partner za bežičnu (wireless) komunikacijsku opremu, sa zadovoljstvom najavljuje da je postao zvaničan sponzor Zimskih Paraolimpijskih igara 2010. u Vankuveru, kao i paraolimpijski partner Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta (IPC) na svetskom nivou. Sponzorstvo su zvanično objavljili 25. februara Gyehyun Kwon, zamenik predsednika i direktor internacionalnog sektora za marketing u sportu kompanije Samsung Electronics; ser Philip Craven, predsednik Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta i Ward Chapin, šef odseka za informacije Olimpijskih igara u Vankuveru. 
Najavljeno partnerstvo predstavlja važno dodatno angažovanja Samsunga u okviru Paraolimpijskih igara, što će obuhvatiti podršku Samsunga naporima Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta da inspiriše i da proširi interesovanje publike širom sveta za paraolimpijski sport. Ugovor podrazumeva da će Samsung biti zvanični dobavljač opreme za bežičnu komunikaciju Zimskih Paraolimpijskih igara u Vankuveru 2010, zatim zvanični dobavljač opreme za mobilnu komunikaciju, ekskluzivni sponzor i partner u predstavljanju internet kanala www.ParalympicSport.TV. 
-U ime međunarodnog Paraolimpijskog komiteta želim da iskažem Samsungu našu posebnu zahvalnost za njihovu veliku podršku – izjavio je ser Philip Craven i dodao: .- Trajno uključivanje jedne inovativne, međunarodne kompanije kao što je Samsung, doprineće u ogromnoj meri uspehu Zimskih Paraolimpijskih igara u Vankuveru 2010. Pošto će paraolimpijci koji se takmiče u Vankuveru postati vidljivi preko kanala ParalympicSport.TV, ljudi širom sveta moći će da prate njihova uzbudljiva angažovanja i da otkriju njihove nadahnjujuće životne priče.
-Mi smo počastvovani i oduševljeni što smo postali svetski paraolimpijski partner Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta i zvaničan sponzor Zimskih Paraolimpijskih igara 2010. u Vankuveru – rekao je Gyehyun Kwon iz Samsunga i nastavio: – Prioritet za Paraolimpijske igre jeste omogućiti dostupnost, a Samsung je u potpunosti posvećen viziji Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta, koja podrazumeva da se paraolimpijskim sportistima omogući da postižu izuzetne rezultate i da time inspirišu i oduševe ceo svet. 
-Kao šef odseka za informacije Olimpijskih igara u Vankuveru, video sam iz prve ruke kakav je posao Samsung uradio da bi pomogao organizacionom komitetu da bude povezan sa mobilnom telekomunikacionom tehnologijom – izjavio je Ward Chapin, šef odseka za informacije Olimpijskih igara u Vankuveru i dodao: – Samsung će nastaviti da pomaže organizatorima i sportistima da ostanu povezani u Paraolimpijskim igrama sa svojim porukama unutar zajednice, tako da svako može da podeli bilo koji trenutak za pamćenje sa ovih igara.” 
Vrhunac ceremonije bila je poseta Jean Labonté-a, kapitena kanadskog hokejaškog tima i Samsungovog ambasadora sporta. Labonté je bio član tima Kanade koji je osvojio zlatnu medalju na Zimskim Paraolimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, a kao kapiten nalazi se na čelu kanadskog paraolimpiskog tima od 2007. godine. 
-Kao član Samsungovog tima, veoma sam zadovoljan što ću raditi sa kompanijom koja ceni važnost poduhvata da se ljudima omogući postizanje sportskih ciljeva i koja sport čini dostupnim za sve – rekao je Labonté
-Paraolimpijske igre predstavljaju ljudima sredstvo da prevaziđu svoje nedaće i da streme ka izuzetnosti u sportu, podrška Samsunga će sigurno pomoći da to postane stvarnost za sportiste širom sveta. – dodao je Labonté.
Labonteovo iskustvo i uspesi kao kapitena tima Kanade biće dokumentovani u okviru ekskluzivnog video bloga. Ovaj blog biće dostupan na sajtu www.ParalympicSport.TV, televizijskom internet kanalu Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta, koji će sadržati više od 140 sati snimaka sa Zimskih Paraolimpijskih igara u Vankuveru 2010. 
Samsung je globalni partner Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta u kategoriji “Mobilnih telekomunikacija”. Partnerstvo je započeto na veče Zimskih Paraolimpijskih igara u Torinu 2006. godine, kada se Samsung po prvi put pojavio kao zvaničan partner u podršci igrama. 

Povezana vest:  KROS KANTRI, Titula Amerikankama i Rusima u sprintu