Telenor i Olimpijski komitet Srbije organizovali doček srpskih olimpijaca
Vlade_Divac_bob tim Srbije_i_skijasica_Nevena_IgnjatovicVlade Divac ocenio učešće srpskih sportista u Vankuveru i najavio aktivnosti Olimpijskog komiteta, a sportisti dobili na poklon telefone i posebne pakete
Olimpijski komitet Srbije i kompanija Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima, organizovali su doček srpskog bob tima i repezentativke u skijanju i druženje sa predstavnicima medija.
Bobisti Vuk Rađenović, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Miloš Savić i skijašica Nevena Ignjatović bili su deo srpskog olimpijskog tima u Vankuveru koji je brojao 10 sportista, koji su se borili u četiri discipline.
Vlade Divac, predsednik OK Srbije, zadovoljan je nastupom srpskih olimpijaca i najavio je aktivnosti Olimpijskog komiteta u narednom periodu.
Kompanija Telenor je srpskim olimpijcima poklonila mobilne telefone i pakete specijalno napravljene za sportiste koji su prvi put učestvovali na Zimskim olimpijskim igrama pod zastavom Srbije. Pred odlazak u Vankuver, Telenor je obezbedio opremu srpskom bob timu za takmičenje i dodatno ih predstavio najširoj javnosti kroz kampanju „Moja ekipa”.
-Telenor i Olimpijski komitet zajedno su prošli već jedne Olimpijske igre. Posle Pekinga, imali smo veliku želju, ali i obavezu da nastavimo da podržavamo srpske sportiste, sve talente i da ulažemo u sport, koji predstavlja važan segment svakog društva. Drago nam je što je zahvaljujući našem sponzorstvu Srbija prvi put u istoriji imala predstavnike i u disciplini spust bobom. Pripreme za najveća planetarna takmičenja, olimpijske igre, bitna su na razvojnom putu svakog sportiste, a naša kompanija, kao generalni sponzor tu je da im pruži potrebu podršku od Vankuvera do Londona 2012 – kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji.
Saradnja Telenora i Olimpijskog komiteta počela je 2007., kad je ova kompanija bila sponzor tima koji je našu zemlju predstavljao na Igrama u Pekingu. Ove godine je obnovljeno generalno sponzorstvo svih aktivnosti Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima koji će Srbiju predstavljati na najznačajnijim sportskim događajima u naredne tri godine.
Novi olimpijski ciklus je u znaku broja 100: ove godine Olimpijski komitet Srbije proslavlja 100 godina postojanja, a u Londonu će Olimpijski tim Srbije obeležiti tačno 100 godina od svog prvog nastupa. Veliki su izgledi i da će londonski tim osvojiti stotu medalju, do koje nedostaju još samo dve.
Povezana vest:  ŠAH, Siniša Dražić peti na međunarodnom turniru u Puli