anto sk grada 005

Srpski sportisti u 2011. godini osvojili 520 medalja

Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar saopštio je danas da su srpski sportisti u 2011. godini računajući samo najveća takmičenja osvojili 520 medalja, od čega 126 na šampionatima sveta, 138 na prvenstvima Evrope i još 256 na Balkanijadama.
Sve pomenute uspehe, kao i kalendar takmičenja za 2012. godinu, Sportski savez Srbije predstavio je u tri publikacije – „Adresar sporta Srbije“, „Rezultati sportista Srbije u 2011“ i „Kalendar međunarodnih takmičenja u 2012“.
-Ponosni smo na uspehe srpskih sportista i nadamo se de ćemo dogodine imati zadovoljstvo da naša publikacija bude još obimnija i trofejima bogatija – rekao je Šoštar.
Sportski savez Srbije je u 2011. organizovao velik broj sastanaka sa predstavnicima lokalnih organizacija, saveza, klubova i društava kako bi ih upoznao sa obavezama u novom Zakonu o sportu koje predviđaju preregistraciju svih sportskih organzacija do 12. aprila ove gdine.
-Sportski savez Srbije uradio je mnogo u donošenju novih zakonskih propisa i učinio veliki napor da oni zažive u svakoj sredini i da se sa njima upozna najširi krug sportskih radnika i sportista. To je značajan doprinos uspostavljanju i učvršćivanju sistema sporta u Srbiji koji je stabilan i to pokazaju i vrhunski rezultati u minuloj godini – rekao je Dragan Atanasov, pomoćnik ministra sporta i omladine.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Juniorska reprezentacija Srbije (U19) protiv Italijana za mesto na šampionatu Evrope