ŠAH

SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA ŠAHOVSKOG SAVEZA VOJVODINE

I dalje bez kandidata za predsednika ŠSS

 

Na sednici Izvršnog odbora Šahovskog saveza Vojvodine donesene su neke važne odluke u vezi sa izbornim procesom, kako u Šahovskom savezu Vojvodine, tako i u Šahovskom savezu Srbije.

Najviši šahovski organ u pokrajini, doneo je odluku da izborna Skupština ŠSV obavezno bude održana pre izborne Skuštine ŠS Srbije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nojrojter pobedio u slalomu u Japanu

Takođe, nije prihvaćen predlog izmena Statuta ŠSV, po kome bi bio promenjen način dosadašnjeg izbora predsednika. Tako će, kao i do sada, novog predsednika ŠSV između sebe birati članovi Izvršnog odbora na prvoj sednici.

Iako se na sednici pominjalo ime dosadašnjeg predsednika ŠSV Miroslava Kopanje kao potencijalnog kakndidata za predsednika ŠS Srbije, takva odluka još uvek nije doneta, uz obrazloženje da je logično da se o tome ipak izjasne novoizabrani organi ŠSV.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čongor Baranj i Nataša Savić novi šampioni Srbije

Ipak, ono što je celo vreme provejavalo kao raspoloženje među članovima IO ŠSV je namera da se ovog puta insistira da novi predsednik ŠSS bude iz Vojvodine, po cenu da delegacija ovog Saveza ne prisustvuje Skupštini ŠSS, ukoliko bude pokušaja usvajanja privremenih statutarnih odluka, kojima bi na mala vrata bila uvedena mogućnost manipulacije glasovima delegata ŠS Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Selektori odredili širi spisak za SP u Ricingu