KUGLANJE
LIGA ŠAMPIONA
Junaković bez borbe u četvrtfinalu
Kuglašice Junakovića iz Banje Junaković, članice Super lige Srbije, petoplasirani tim u Kupu Evrope ove godine, prošle su bez borbe u četvrtfinale Lige šampiona, najelitnijeg takmičenja za klubove u Evropi.
Rival Junakovića, kuglašice Polonije Lesno iz Poljske, javile su da predaju meč prvog kola planiran da se igra u subotu 21. novembra na kuglani u Banji Junaković, jer im je jedna kuglašica u drugom stanju, a dve su obolele od gripa, tako da će meč biti registrovan 8:0 za Junaković.
– Predlagali smo Poljakinjama da oba meča igraju kod nas, da se smanje troškovi, ali su nam javile da nema svrhe putovati kada nemaju najbolji tim što je i razumljivo – istakao je tehniko Junakovića Zdenko Pavlic. – Sada imamo dovoljno vremena da se pripremo za važan duel u četvrtfinalu protiv srpskog šampiona subotičkog Pionira u februaru iduće godine.
Ovaj rasplet je išao na ruku srpskom ženskom kuglanju jer se tako jedan naš klub sigurno plasirao na fajnal for Lige šampiona čiji će domaćin u martu biti kuglana u Banji Junaković. Pionir je lane u Ligi šampiona bio drugi.
Ostali parovi prvog kola za kuglašice: Beč – Kromažiž (Češka), Kozara (Gradiška, Bih) – Kozolg (Mađarska). Slobodni su Viktorija Bamberg, Lanteks Celje, Elektromureš (Rumnija), Kegltref (Austrija) i Pionir Subotica.
U subotu 21. novembra na staze izlaze i dva srpska predstavnika u Ligi šampiona u muškoj konkurenciji. Niški Niš put putovaće na megdan austrijskom Bergfalkenu iz Koblaha, malog mesta na granici sa Švajcarskom. Šampion i pobednik Kupa Srbije Beograd Poštanska štedionica igraće od 13 časova na kuglani na Banjici protiv italijanskog Fuger Stercinga iz Bolcana. Revanši su 5. decembra.

Povezana vest:  Mladi biciklisti za vikend na “Dečijoj trci – Trofej Milan Panić – Dani Beograda