Lindzi Von osvojila globus u superkombinaciji 

vip-skijanje1Američka skijašica Lindzi Von osvojila je mali kristalni globus u supekombinaciji za Svetski kup, pošto je poslednja trka sezone u toj disciplini otkazana. 
Superkombinacija za žene danas je trebalo da bude održana u Kran Montani u Švajcarskoj, ali je morala da bude odložena zbog snažnog vetra u gornjem delu staze za spust. 
Organizatori su planirali da sutra bude održan spust, koji bi se bodovao i za spust i za kombinaciju, a par sati kasnije slalom za kombinaciju, ali se vođe timova s tim nisu složili, pa je poslednje superkombinacija u sezoni definitivno otkazana. 
Tako su ove sezone održane samo dve superkombinacije za žene, a za pobednicu je proglašena Von, koja se nalazila u vođstvu sa 160 bodova. Drugo mesto je zauzela Šveđanka Anja Person sa deset bodova manje, a treća je Austrijanka Mihaela Kirgaser sa 130 bodova. 
Za Von je to drugi mali kristalni globus u sezoni, jer je već obezbedila prvo mesto u superveleslalomu. Olimpijska šampionka u spustu vodi i u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.311 bodova, 127 više od drugoplasirane Nemice Marije Riš. 
U Kran Montani sutra će biti vožen spust, a u nedelju superveleslalom.

Povezana vest:  VESTI IZ ŠAHA, Ivanišević i Perunović među pobednicima u Skoplju