kosutnjak_trim

Republički zavod za sport – moderna kuća srpskog sporta

 

Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, rekao je, na prigodnoj svečanosti simboličnog naziva   „Korak napred“ u „Domu sportova“ u Košutnjaku,  da je posle četiri godine rekonstrukcije, ova ustanova postala moderna kuća srpskog sporta  u koju je uloženo 270 miliona dinara.

– Obnovljeno je i uređeno preko 5.000 kvadratnih metara koje koriste vrhunski sprotisti, ali i rekreativci i svi građani Srbije i Beograda – naglasio je u pozdvranoj reči Jasminko Pozderac.-Imali smo izuzetnu podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, ali i Grada Beograda pre svega u delu uređenja tartan staze na stadionu. „Dom sportova – prvi nacionalni trening centar“ danas predstavlja jedinstveni sporski objekat u Srbiji. Poseduje halu, četiri sale, zatvoreni bazen, teratanu, saune i sve prateće prostorije.  Na raspolaganju je svim reprezentativnim selekcijama Srbije  u pripremama za važna takmičenja.

Povezana vest:  Čestitka ministarke Marić za Stojića i Beđika, šampione Starog kontinenta u veslanju

Pozderac je apelovao na sve ljude kojima je sport prirastao za srce, a takvih je u Srbiji i Beogradu mnogo, da  podrže donošenje Generalnog plana za regulaciju Košutnjaka, bez koga, na prostoru od 42 hektara koje poseduje Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, ne može da se završe  planirani objekti i zaokruži ponuda.

Svečanosti su prisustvovali Zagorka Petrović Zlatanović pomoćnik ministra za omladinu i sport u sektoru sa  upravljanje projektima,  Dragan Atanasov  pomoćnik minstra za omladinu i sport, Aleksandar Boričić član Upravnog odbora Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Miroslav Čučković član Gradskog veća Beograda, predstavnici Sportskog saveza Srbije, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje,  kao i brojni reprezentativci i sportisti.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE 2013, Svečano zatvoreno Prvenstvo Evrope za šahistkinje