partizan_grupna

HOKEJ NA LEDU, Superfinale prvenstva Srbije
Partizan poveo sa 1:0
 
Hokejaši klub Partizan ubedljivo je savladao ekipu Viteza rezultatom 10:1 (2:0, 4:0, 4:1), u prvom meču Superfinala prvenstva Srbije u hokeju na ledu, u sezoni 2011/12.
Po dva gola za ekipu Partizana postigli su Pavel Popravka, Marko Kovačević, Viktor Čengeri i Nemanja Vučurević, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Klemen Sodržnik i Stefan Ilić. Jedini pogodak za ekipu Viteza postigao je Aleksandar Orlov.
Revanš meč na programu je već u nedelju od 16 časova, u hali „Pingvin“ na Novom Beogradu kada je domaćin Vitez. Ukoliko trijumfuje u tom meču Partizan će osvojiti 16. titulu prvaka Srbije.
Iako su prikazali veliku želju da se predstave u dobrom svetlu, gosti sa Novog Beograda ipak nisu mogli da pruže ozbiljniji otpor šampionu Slohokej lige, koji je u ovom meču nastupio bez četiri od šestorice stranaca koji su nosili ‘crno-beli’ dres tokom ove sezone.
Razlika između dva tima najbolje se videla u fizičkoj spremi, Partizan je igrao sa ‘pola gasa’, a ipak i u takvom odnosu snaga demonstrirao veliku razliku u kvalitetu. U nedostatku takmičarskih utakmica, Vitez nije mogao bolje protiv ekipe koja je ove sezone odigrala čak 36 mečeva u Slohokej ligi.
‘Vitezovi’ su se koliko-toliko držali u prvoj trećini, prvenstveno zahvaljujući golmanu Nikoliću koji je zabeležio čak 53 odbrane, ali ni on nije mogao bolje od deset primljenih pogodaka. Sa druge strane, Klajngensmit gotovo da nije imao posla, pošto su hokejaši Viteza tek na momente pokušavali da priprete, posebno u završnici kada su se svim silama trudili da postignu počasni pogodak.
U toj nameri su i uspeli u poslednjem minutu meča preko Orlova, zbog čega su nagrađeni ovacijama malobrojne publike u „Pioniru“ koja je tokom celog meča bila naklonjenija gostima sa Novog Beograda.

 

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Aman napustio bolnicu