aleksandar_sostar

Šoštar upozorio klubove da ističe rok za prerigistraciju
 
Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar pozvao je danas sve sportske organizacije u Srbiji da što pre završe preregistraciju radi usklađivanja sa novim zakonom o sportu.
-Prema informacijama iz APR-a samo 2.000 sportskih organizacija u Srbiji poslalo je zahteve, a prema našim procenama u Srbiji ih ima između 15 i 17.000. Upozoravamo klubove i organizacije da neće biti produženje roka za pregregistraciju, a posledice mogu da budu veoma ozbiljne, jer će klub ili organizacija, pa čak i savez biti izbrisani iz registra ako do 12. aprila ne pošalju zahtev – rekao je Šoštar na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora o saradnji između SSS i hotela „Union“.
Sportski savez Srbije predstavio je danas još dve publikacije iz bogate izdavačke delatnosti – „Kategorisani sportisti i sportovi u 2012“ i „Kalendar međunarodnih takmičenja u 2012“.
-Na jednom mestu, sakupili smo podatke o vrhunskom sportu Srbije i to je na neki način i doprinos istoriji srpskog sporta . U 2012. Srbija može da se podiči sa 1.017 kategorisanih sportista, 252 zaslužna, 205 u međunarodnom razredu i 560 u nacionalnom razredu – istakao je generalni sekretar SSS Dane Korica.

 

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Norveška slavila uverljivo ispred Nemačke i Austrije na SP u ski letovima