Jasna_Sekaric_i_Milica_Mandic_u__Sportskom_centru_Olimp_povodom_8.marta

Sportskinje u akciji za 8.mart
 
Reprezentativke u streljaštvu Jasna Šekarić i Zorana Arunović, i Milica Mandić, reprezentativka u tekvondou, Telenorove stipendistkinje, podržale su Dan žena prisustvom na dva važna događaja koja su se održala u Beogradu. Krv je dao i Nikola Kuljača, predsednik sportske komisije OKS.
Osmomartovsko takmičenje žena sa invaliditeom održano je u sportskom centru “OLIMP” u kome su pored Telenorove stipendistkinja, Jasne Šekarić i Milice Mandić prisustvovale  najbolje sportistkinje sa invaliditetom iz Beograda: Zorica Popadić, Sanja Mitrović, Mira Ilić Đuričin i Danijela Jovanović.
Svi ušesnici su imali priliku da se takmiče u šest sportskih disciplina – stoni tenis, boćanje, pikado, precizna vožnja elektromotornih kolica, bacanje pločica i viseća kuglana. Takođe, svi prisutni su mogli da uživaju u prezentaciji nekoliko sportova kojima se bave osobe sa invaliditetom u Beogradu, a to su: aikido, ples u kolicima i stoni tenis. Organizator ovog takmičenja je bio Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Beograda u partnerstvu sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara. Pokrovitelj takmičenja bila je Skupština grada (Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu) i Gradska opština Zvezdara.
Događaju koji je organizovao Zavod za transfuziju krvi prisustvovala je naša reprezentativka u streljaštvu, “sportista godine” za 2010. i još jedan stuipendista Telenora, Zorana Arunović, koja je gestom davanja krvi pružila lep primer i pozvala sve koji su u mogućnosti da to urade bilo koji dan u godini.

 

Povezana vest:  Srpski sportisti u 2012. osvojili uz devet medalja u Londonu još 593 trofeja na SP, EŠ i Balkanijadama