Croatian_International_2012_Delegacija_Srbije_02

BADMINTON
Završen Croatian international, Jelesijević na korak od evropske sudijske licence
 
Reprezentativci Srbije: Igor Bjelan, Nikola Arsić, Ilija Pavlović, Vladimir Savić, Nikola Mijačić, Milica Simić, Sandra Halilović, šef stručnog štaba Milan Barbir i međunarodni sudija Goran Jelesijević dostojno su predstavili  srpski badminton na upravo završenom seniorskom predolimpijskom Internacionalnom turniru u Zagrebu koji se nalazi i u zvaničnom kalendaru međunarodnih federacija.
U konkurenciji brojnih olimpijaca i takmičara sa svih kontinenata, koji nastoje da steknu odlučujuće bodove za odlazak na OI London 2012, naši mladi reprezentativci su imali priliku da nastave sa sticanjem međunarodnog iskustva u mečevima sa Dancima, Francuzima, Švajcarcima, Bugarima, Slovencima i dr. Najbolji rezultat su zabeležili Nikola Arsić i Vladimir Savić odn. Nikola Mijačić i Ilija Pavlović plasmanom u osminu finala u konkurenciji muških parova.
Zapaženu ulogu, na  veoma kvalitetnom svetskom turniru, imao je Goran Jelesijević iz Pančeva. U ulozi sudije u stolici i servis sudije, Jelesijević je zabeležio preko 20 nastupa. Za vreme trajanja turnira, Badminton savez Srbije je zvanično obavešten o izboru Gorana Jelesijevića za pohađanje sudijskog kursa i polaganju testa za sticanje zvanične licence međunarodnog sudije Evropske badminton federacije. Oba događaja će, u periodu od 01. do 05. maja, biti realizovana u sklopu internacionalnog turnira ’’Denmark International 2012’’. Pravo učešća na zvaničnom kursu i polaganja testa ostvarilo je samo osam sudija iz Danske, Belgije, Škotske, Izraela, Švedske, Slovenije i Srbije.
Najbolji srpski seniorski takmičari nastavljaju takmičarsku sezonu učešćem na međunarodnom turniru ’’Banuinvest International 2012’’, koji će u periodu od 15. do 18. marta biti održan u Temišvaru (Rumunija) dok juniorske reprezentativce novi međunarodni izazovi očekuju na ’’Hungarian Junior International Champinoships 2012’’, koji se u istom periodu održava u Pečuju (Mađarska).
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprinose u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije, članova stručnog štaba i sudija na međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

 

Povezana vest:  Preminula evropska šampionka u streljaštvu Bobana Veličković Momčilović