medaljezauvekknjiga

Predstavljena knjiga “Medalje zauvek”
 
Šampioni i legende srpskog sporta održali su školski čas u Sportskoj gimnaziji u Beogradu na predstavljanju knjige “Medalje zauvek” koji su zajednčki izdali  Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, ugledna produkcijska TV kuća “Sportnetvork” i “Sportski Žurnal”.
Tekstovi u ovoj dragocenoj publikaciji, svedočanstvu  o jednom vremenu i izuzetnim sportistima i ljudima, objavljivani su u „Sportskom Žurnalu“ u dodatku „Na asfaltu“ od  8. decembra 2010. do 22. februara 2012. O uspesima, snovima, pa i neuspesima govorilo je nekoliko desetina velikih asova, a čak 32 su prisustvovala promociji. U prepunoj svečanoj sali domaćini su im bili  direktor Sportske gimnazije Vesna Drobac i veliki broj učenika.
O knjizi su govorili legedarni golman Milutin Šoškić  osvajač zlata na OI u Rimu 1960, bokser Tadija Kačar osvajač srebra u Montrealu 1976, najbolji srpski atletičar svih vremena Franja Mihalić srebrni maratonac iz Melburna 1956, legenda svetske košarke Dražen Dalipagić, proslavljeni vaterpolista Đorđe Perišić i mnogi drugi.
Aleksandar Šoštar, koji je kao golman vaterpolo reprezentacije 1988. u Seulu osvojio zlato, sada predsednik Sportskog saveza Srbije  suizdavača knjige, je rekao:
– Na jednom mestu sakupili smo sećanja onih koji su izuzetno zadužili  našu zemlju i sport. Imamo još mnogo asova čije sportske i životne priče mogu da budu pravi biseri i siguran sam de će biti još nastavaka. Važno je i da ovom knjigom pokažemo mladima šta smo dali sportu, šta nam je sport vratio i da ih na taj način usmerimo da i oni teže ka olimpijskim visinama.
Dragan Atanasov zamenik ministra omladine i sporta Srbije, je  istakao:
– Zadovoljstvo je što ovu knjigu promovišemo baš na ovom mestu jer rukovodstvo Sportske  gimnazije na najbolji način pokazuje  koliko je važna uloga obrazovanja u sportu.U Beogradu je počela Konferencija  Saveta Evrope na kojoj učestvuju ministri sporta i podeljena im je knjiga. Komentari su izuzetno pozitivni.
Glavni i odgovorni urednik „Sportskog Žurnala“ Predrag Sarić je naglasio:
– Ono što su junaci ove knjige uradili, mora da bude  motiv za buduće šampione da ih dostignu pa i nadmaše. Zbog tih asova su mnogi od nas zavoleli sport. Posebno je važno da se sačuva sećanje na velikane i njihove uspehe jer ko ne ceni prošlost nema budućnost.

 

Povezana vest:  Petrović osvojio bronzanu medalju na Univerzijadi