Matti_Hautamaeki

SKI SKOKOVI
Pobeda Austrijancima, oproštaj Hautamekija
 
Austrijski su reprezentativci uverljivo pobedili na poslednjemu ovosezonskom timskom takmičenju Svetskog kupa skijaša-skakača, održanom na letaonici u slovenskoj Planici.
Stvorili su Tomas Morgenštern, Andreas Kofler, Gregor Šlierenzauer i Martin Koh ogromnu bodovnu zalihu od gotovo 76 bodova prednosti pred drugoplasiranim Norvežanima. Na trećem su mestu završili Nemci, dok su domaćini Slovenci zamalo promašili postolje. Njima ga je skokom u prvoj seriji, najdužim (231 metar) ovog vikenda na Planici, približio sjajni Robert Kranjec. Na žalost domaćih navijača, jučerašnji je slavodobitnik poedinačnog takmičenja na Planici i prošlomesečni svetski letački prvak iz Vikersunda, zatajio u drugoj seriji doskočivši tek na 203.5 metra.
Austrijanci su dominirali i ove sezone na ekipnim takmičenjima. Od njih šest ukupno, na trima su pobedili te još na trima zauzeli drugo mesto.
Poslednjim pojedinačnim takmičenjima sutra na Planici završava još jedna sezona u Svetskom kupu. Naslov je još jučer osigurao 29-godišnji Norvežanin Anders Bardal.
U subotu se nastupom za finsku reprezentaciju od karijere oprostio 30-godišnji finski skakač, nekada najbolji letač na svetu Mati Hautameki.
Svetski kup skijaša-skakača, Planica, ekipno takmičenje:
1. Austrija 1619.3 boda
2. Norveška 1543,7
3. Nemačka 1522.2
4. Slovenija 1510.5
5. Poljska 1406.3

 

Povezana vest:  Anja Person se predomislila i nastavlja karijereu