SIBUL_VUKADINOVIC_I_MILOSAV

KUGLANJE
Makedonci testiraju srpske osmorke
 
Prijateljski mečevi kuglaških reprezentacija Srbije i Makedonije odigraće se u utorak i sredu, 17. i 18. aprila na kuglani u Skoplju.
Selektor juniora Vojko Pavlović odlučio se za ovih osam igrača: Robert Ernješi (Segedin), Slobodan Simonović,  Dalibor Popov, Radovan Vlajkov (svi Banat, Zrenjanin), Igor Kovačić (C. zvezda BN Bos), Balaž Kovač (Eđšeg), Miloš Simijonović (Niš put) i Milorad Vojnović (Senta Visa prom)
Julija Vukadinović, selektor juniorki, pozvala je ovih osam igračica: Jasminu Anđelković (Ada kompjuters), Isidoru Šibul i Ninu Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište), Milanu Pavlic (Kozolg, Mađarska), Maju Đukić i Marijanu Oros (Radnički, N. Sad), Jelenu Popov (Banat) i Kseniju Milosav (Vojvodina, Novi Sad).
Susret sa Makedonijom je drugi kontrolni meč pred Šampionat sveta za juniore i Svetski pojednačni kup za pionire i kadete  čiji će domaćin od 18. do 26. maja biti  Baucen u Nemačkoj. U dve utakmice u Banji Junaković u martu sa Rumunijom, sve četiri pobede zabeležili su srpski omladinci i omladinke. I titule najboljeg igrača i igračice pripale su srpskim reprezentativcima Radovanu Vlajkovu i Livii Santo.
Na prošlom juniorskom Šampionatu sveta u Rijeci 2010. Srbije je osvojila četiri medalje (2 – 1 – 1). Zlatom se okitila muška reprezentacija u kojoj su, iz selekcije koja će se suprotstaviti Makedoncima, bili R. Ernješi, Simonović, Simijonović,  Popov i Vlajkov. Zlato je osvojio i tandem Vilmoš Zavarko – Robert Ernješi, srebro tandem Aleksandar Milinković – Miloš Simijonović, a bronzu Jelena Petrović u sprintu. U Rijeci, na drugom pionirskom i sedmom kadetskom pojednačnom Svetskom kupu srpski podmladak osvojio je četiri medalje: zlato i tri srebra. Zlatom se okitio Robert Ernješi (kadeti – pojedinačno), srebrom Marko Antić (pioniri – pojedinačano),  Milana Pavlic (kadetkinje – pojedinačno) kao i pionirski miks par Hermina Lukač i Marko Antić.

 

Povezana vest:  Mitrović i Arunović najuspešniji sportisti SD Crvena zvezda u prošloj godini