Palilula

RITMIČKA GIMNASTIKA
19. međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici „Palilula kup 2102“ u nedelju, 22. aprila
 
U nedelju, 22. aprila, u dvorani “PIONIR”  biće održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog Društva “Palilula”. Učestvovaće najkvalitetnije ritmičarke kadetske, juniorske i seniorske kategorije iz 10 klubova iz zemlje i inostranstva (Španija, Grčka, Kipar, Bugarska, Rumunija, Slovenija Češka, Crna Gora, Hrvatska).
Takođe, među učesnicama su i ritmičarke koje će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Lonodnu – Kristaleni Trikomiti sa Kipra i Karolina Rodrigez iz Španije.
Ova godina je za GD „Palilula“ značajna, jer obeležavamo 60 godina postojanja, pa će se tom prilikom na 19. „Palilula kupu 2012.“ okupiti bivše i sadašnje takmičarke, a biće upriličena i izložba trofeja i priznanja.
GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do pre desetak godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz naše društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara /Seul i Barselona/. Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.
Član našeg društva je i Tijana Krsmanović, reprezentativka Srbije, koja je već par godina jedina predstavnica naše zemlje na svetskim i evropskim prvenstvima u seniorskoj kategoriji.
Satnica:
10.00: Početak takmičenja
14.00: Svečano otvaranje:
* Turnir otvara Danilo Bašić, predsednik Opštine Palilula
* učešće 400 devojčica našeg Gimnastičkog društva
16.00: Proglašenje
16.15: Izložba trofeja i priznaja Palilule povodom 60. rođendana i  fotografisanje sadašnjih i bivših takmičarki Gimnastičkog društva

 

Povezana vest:  KROS KANTRI, Poljakinja Kovalčik pobednica potere u Oberhofu