srebro_plavi_dresovi

SOFTBOL
Srebrni na seniorskoj Balkanijadi
 
Softbol reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom seniorskom slou pič šampionatu. Balkanijada je odigrana u bugarskom gradu Dupnici.
Srbija je do medalje stigla posle pobeda nad Turskom (28:0), Slovenijom (7:0) i Rumunijom (7:0) a izgubili smo od Bugarske (7:8). Bugarka je osvojila zlatnu a Turska bronzanu medalju.
Naša selekcija je igrala u sastavu: Đorđe Mitrović, Milan Đordjević, Dragan Đordjević, Predrag Stupar, Nikola Ignjatović Basta, Goran Stefanović, Maniša Čanak, Jelena Tešić, Tamara Đerić, Marija Savić, Jovana Jovanović i Jelena Cvetković.
Veliki uspeh za nas, potvrda da vrede pare koje država Srbija ulaže i u male sportove. Zato koristim još jednu priliku da se zahvalim čelnicima Ministarstva omladine i sporta, koje finansira deo naših programa. Uz to i zahvalnost Lasti, koja nam je izašla u susret kada je povoljan prevoz u pitanju. Ovo je prva seniorska medalja u istoriji softbola, nadamo se da će ih biti još. Slou pič je disciplina u kojoj pola ekipe čine muškarci a pola devojke – istakao je vođa puta i predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić.
Pauze nema jer već od petka 27. aprila u Zaječaru i Gamzigradskoj banji počinje juniorski Evropski kup. Softbol savez Srbije je domaćin ovog takmičenja. Svečano otvaranje je u centru grada Zaječara, u subotu u 12.00. Takmičenje će otvoriti gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i potpredsednik Evropske softbol federacije, Italijan, Totoni Sana.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kristofersen pobednik slaloma u Vengenu, Hiršer drugi