Vlade DivacOKS pomaže akciju Očistimo Srbiju

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić danas su potpisali Memorandum o saradnji, pa će se OKS pridružiti akciji „Očistimo Srbiju“.

Kako se navodi u saopštenju OKS, Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja ovim projektom želi da doprinese edukaciji pre svega školske dece i omladine o neophodnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan slavio u derbiju protiv Maribora

Predsednik Olimpijskog komniteta Srbije Vlade Divac istakao je očuvanje životne sredine jedan od osnovnih principa olimpizma.

-Pored zalaganja za fer plej, obrazovanje, ravnopravnost polova, zatim zalaganja za borbu protiv dopinga i svake vrste diskriminacije, očuvanje životne sredine je jedan od osnovnih principa olimpizma. Želimo da u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, doprinesemo podizanju svesti o neophodnosti očuvanja životne sredine, pre svega kod dece i mladih – rekao je Divac.

Povezana vest:  Kralj užitka King Prestige na Frikom golf turniru

On je dodao da misli da se ovom zajedničko aktivnošću daje dobar i društveno odgovoran primer saradnje vladinog i nevladinog sektora u Srbiji.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić naglasio je da je ova saradnja veoma važna, jer olimpijski duh ne podrazumeva samo sport, već i promovisanje drugih vrednosti, a jedna od njih je i briga o životnoj sredini.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, "Velika nagrada Novog Sada" generalna proba za Rio

-Danas je u svetu najveća pažnja usmerena na povezanost ljudskog zdravlja i aktivnosti koje vode do disharmonije u prirodi. Kroz ‘Olimpijadu’ mladi će učiti o vrednostima koje su zaboravljene proteklih godina – rekao je Dulić.

Olimpijski komitet i Ministarstvo posetiće nekoliko gradova u Srbiji, a poznati sportisti će svojim primerima upućivati decu na važnost zaštite životne sredine i značaj bavljenja fizičkom aktivnošću.