Medvorde_Forza_Cup_2012_Srpska_delegacija

BADMINTON
DVA ZLATA I DVE BRONZE ZA MLADE BADMINTONCE, JUNIORI BRILJIRALI U SLOVENIJI
 
Na evropskom juniorskom turniru MEDVODE FORZA CUP 2012, koje je održan proteklog vikenda, srpski mladi reprezentativci su postigli fantastičan rezultat osvajanjem dve zlatne i dve bronzane medalje.
Na prestižnom internacionalnom takmičenju, u konkurenciji više od 120 igrača raspoređenih u takmičarske kategorije do 11, 13, 15 i 17 godina, naši reprezentativci, predvođeni pomoćnim trenerom reprezentacija Draganom Antićem, opravdali su ulogu favorita. U konkurenciji devojčica do 13 godina, Andrijana Stanković je osvojila šampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji dok je u dublu sa Natašom Pavlović, u starijoj uzrasnoj kategoriji, osvojila takođe zlatnu medalju. Pavlovićeva je u kategoriji ženskog singla za devojčice do 15 godina osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Luka Milić se, u kategoriji dečaka do 13 godina, okitio bronzom dok se sa Andrijom Doderom, u starijoj uzrasnoj kategoriji našao među najbolja četiri para. Doder je u konkurenciji muškog singla nakon prolaska kroz grupnu fazu takmičenja poražen od hrvatskog takmičara Filipa Jagara. Najmlađi član srpske ekspediciji, Đorđe Stepanović, nije prošao grupnu fazu takmičenja u kategoriji dečaka do 11 godina. U muškim parovima, u kategoriji dečaka do 13 godina, Stepanović je nastupio sa Klemen Kirbusom iz Slovenije.
Na putu do zlatne medalje, Stankovićeva je u singlu ostvarila pet uzastopnih pobeda nad četiti slovenačke i jednom austrijskom takmičarkom. Za meč turnira proglašeno je finale u konkurenciji juniorki do 15 godina u kome su naša Stankovićeva i Pavlovićeva savladale slovenački par Arih / Stovanje rezultatom 2:1 (12:21, 21:19, 28:26). Velika požrtvovanost na terenu i koncentracija u završnici trećeg seta doneli su Srbiji novo zlato. Pavlovićeva je u konkurenciji ženskog singla za takmičarke uzrasta do 15 godina zabeležila čak četiri pobede u grupi i u završnicu takmičenja ušla kao favorit. Za poraz u dublu joj se revanširala Nastja Stovanje iz Slovenije savladavši je u polufinalnom meču rezultatom 2:1. Meč za treće mesto je Pavlovićeva dobila rezultatom 2:0 protiv domaće takmičarke Šalehar. Luka Milić je, nakon ubedljivih pobeda u grupi nad hrvatskim, slovenačkim i austrijskim takmičarima, odigrao veoma neizvesne mečeve zavšnice turnira. U polufinalnom meču, koji je trajao čitavih 50 minuta, Milić je u tri seta izgubio od Lea Šutevskog iz Hrvatske dok je u meču za bonzanu medalju, nakon prvog izgubljenog seta napravio preokret i ostvario izuzetno značajnu pobedu nad Kolencom iz Slovenije.
Trofejnu generaciju srpskih takmičara uzrasne kategorije do 15 godina, predvođenu Doderom, Milićem, Pavlovićevom i Stankovićevom očekuje niz nacionalnih i međunarodnih turnira u cilju priprema za Balkanijadu koja će se održati krajem avgusta u Srbiji.

 

Povezana vest:  KUGLANJE, Nojmarktu deseta uzastopna titula u Italiji dva kola pre kraja!