ZLATNI_SRPSKI_TANDEM_KOVAC_I_KOVACIC_SA_KUGLOM
KUGLANJE
Pripreme za omladinski Šampionat sveta i pionirske i kedetske Svetske kupove u Nemačkoj

Završne pripreme za omladinski Šampionat sveta i pionirske i kadetske Svetske kupove u Baucenu Nemačkoj (18 – 26 maj), počele su u Banji Junaković.
Na spisku selektora omladinki Julijane Vukadinović su: Isidora Šibul (Vojvodina, Bačko Gradište), Livia Santo (Pionir), Jasmina Anđelković (Ada kompjuters), Ksenija Milosav  (SPC Vojvodina), Jelena Popov (Banat), Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), Milana Pavlic (Kozolg) i Nina Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište).
Selektor pionirki i kadetkinja Ljubomir Štetin odlučio se za Herminu Lukač (Vojvodina, Bačko Gradište)  i Vanju Tatalović (Ada kompjuters).
Pod rukovodstvom selektora juniora Vojka Pavlovića, na pripremama će raditi: Dalibor Popov, Slobodan Simonović i Radovan Vlajkov (svi Banat, Zrenjanin), Milioš Simijonović (Niš put), Balaž Kovač (Eđšeg), Robert Ernješi (Segedin), Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) i Milorad Vojnović (Senta).
Dragan Fatović, selektor pionira i kadeta radiće sa Alenom Kujundžićem (C. zvezda BN bos) i Božidarom Jurišićem (Kristal, Zrenjanin).
Pripreme počinju u subotu 12. maja i trajaće do 17. maja kada pionirske i kadetske selekcije polaze iz Banje Junaković „Lastinim“ autobusom  na Svetske kupove u Baucen. Omladinske reprezentacije će krenuti 20. maja.
– U Nemačku idemo sa veoma talentovanom generacijom, nadamo se da ćemo ponoviti uspehe iz Rijeke 2010.- kaže predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Jedina smo zemlja koja trenutno ima sve tri muške ekipne svetske titule – kadetsku, juniorsku i seniorsku i nadam se da će tako ostati i posle Baucena, a velika nam je želja da se vrhunskim rezultatima omladinaca priključe i omladinke. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje podržava naše programe, ove godine usmerene u ovom delu sezone na mlade srpske kuglašice i kuglaše.
Na prošlom juniorskom Šampionatu sveta u Rijeci 2010. Srbije je osvojila četiri medalje (2 – 1 – 1). Zlatom se okitila muška reprezentacija u kojoj su, iz ekipe koja je na pripremama, bili R. Ernješi, Simonović, Simijonović,  Popov i Vlajkov. Zlato je osvojio i tandem Vilmoš Zavarko – Robert Ernješi, srebro tandem Aleksandar Milinković – Miloš Simijonović, a bronzu Jelena Petrović u sprintu. U Rijeci, na drugom pionirskom i sedmom kadetskom pojednačnom Svetskom kupu srpski podmladak osvojio je četiri medalje: zlato i tri srebra. Zlatom se okitio Robert Ernješi (kadeti – pojedinačno), srebrom Marko Antić (pioniri – pojedinačano),  Milana Pavlic (kadetkinje – pojedinačno) kao i pionirski miks par Hermina Lukač i Marko Antić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpske kadetkinje šeste na Šampionatu sveta u Sarajevu