zoran_golubovic_na_dvostaznoj_cacanskoj_kuglani

KUGLANJE
Čačanske kuglašice ušle u Super ligu a nemaju kuglanu!
 
Čuda se u srpskom kuglanju stalno dešavaju. Ženski kuglaški klub Čačak, koga vodi nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Zoran Golubović, plasirao se u Super ligu Srbije, iako nema kuglanu na kojoj bi bio domaćin, već je minulo prvenstvo odigrao na stazama kuglane u Gornjem Milanovcu!
– Osvajanjem prvog mesta  u Prvoj ligi Srbije – Centar sa dva nerešena meča i samo jednim porazom, napravili smo izuzetan podvig – kaže Zoran Golubović, koji je predsednik kluba, ali kako sam kaže i „devojka za sve“ – sekretar, trener, osoba  zadužena za održavanje dvostazne kuglane u Čačku, vozač, sekundant…- Utakmice smo igrali u Gornjem Milanovcu i skoro sve smo plaćali iz svog džepa, jer nismo ušli, u program finansiranja lokalne samouprave. Mnogo su nam pomogli prijatelji kuglanja iz firmi „P sport“, „Ratko Mitrović konstarkšn“, „Transport Pridvorica“ i „Atenik komerc“ koji su, koliko su bili u moći, obezeđivali sredstva za gorivo da idemo na utakmice, takse za suđenje, kotizaciju… Nadamo se da će se sada kada smo ušli u najviši rang srpskog kuglanja, odnos malo promeniti i da će nam Grad Čačak pomoći. Ove devojke koje su praktično sve utakmice odgirale kao gošće, zaslužuju da im se posveti više pažnje.
Kuglana sa dve staze u Čačku ove godine proslaviće 35. „rođendan“. Samo zahvaljujući Zoranu Goluboviću i entuzijazmu pojedinaca, sačuvana je i na njoj kuglašice Čačka treniraju preko nedelje a za ligaške mečeve putovale su na treninge i u Gornji Milanovac:
– To  je dodatan trošak  a dogodine ćemo morati da idemo u Aranđelovac da budemo domaćini na kuglani u skladu sa propozicijama KSS.  Muško kuglanje tavori u Čačku uprvo zbog nedostatka kuglane, a muški klub Čačak je bio svojevremno u vrhu srpskog kuglanja pod imenom Borac. Tradicija je dugačka, kuglanje u Čačku postoji od 1969. ali na  žalost bez kuglane nema mladih,  teško se zadržavaju jer moraju da treniraju i igraju van svog mesta. Poslali smo projekat nove kuglane Ministarstvu omladine i sporta Srbije koju planirmo da gradimo sa  klubom slepih i slabovidih „Dodir“ u njihovom domu. Pomažemo, pre svega u stručnom pogledu vodeći treninge, ovom vrednom kolektivu, čiji je član Milijana Luković osvojila šampionsku titulu, ali i Klubu gluvih i nagluvih u Čačku, koji je ove godine u Kraljevu na Prvenstvu Srbije osvojio prvo mesto u konkurenciji 16 timova. Radimo i sa članovima  hraniteljskog udruženja „Čisto srce – dečiji osmeh“ – objasnio je Zoran Golubović.
Na dvostaznoj kuglani kluba Čačak treniraju za radničko sportske igre radnici zdravstvih i komunalnih preduzeća u Čačku, bankari, putari…Zahvaljujući tome, kuglana i kklub nastavljaju da žive:
– Imamo odličnu žensku selekciju u kojoj su superligaški status izborile Ljiljana Kandić, Mira Milojević, Ivana Ivanović, Ivana Jolović, Jelena Bošković, Olivera Bošković, Svetlana Milanković, Katarina  Bačanin… i siguran sam da nećemo igrati samo jedno leto u superligaškom društvu pod uslovom da nam se obezbede uslovi- smatra Zoran Golubović.- Ostaje da se nadamo da će san o novoj kuglani postati java a tada sam siguran da će i muško kuglanje u Čačaku ponovo rezultaima staviti naš grad na kuglašku mapu Srbije.

 

Povezana vest:  ŠAH, Kovačević prvi favorit velikog Opena u Puli