prijem_kod_gradonacelnika

U Jagodini održan Upravni odbor Sportskog saveza Srbije, Marković nagradio Šoštara
 
Jagodina je za vikend bila deomaćin čelnicima Sportskog saveza Srbije. Održan je Upravni odbor SSS, a pre toga je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, napravio prijem za delegaciju Sportskog saveza Srbije. Delegaciju su činili Aleksandar Šoštar (predsednik), Velizar Đerić (potpredsednik), Dušan Dimitrijević (potpredsednik), Dane Korica (generalni sekretar) i Slobodan Đurić (član UO).
Jagodina je grad sporta. Meni je čast što sam vas primio i što sam saznao da je i naš kikbokser Miloš Anić, jedan od dobitnika Majske nagrade – deo je izlaganja gradonačelnika Markovića, koji je uručio i plaketu Aleksandru Šoštaru.
Posle prijema održan je i UO SSS, gde je glavna tema bila usvajanja predloženih kandidata za dobitnike ovogodišnje ‘’Majske nagrade’’, koja će se održati 26. maja u Narodnoj Skupštini. Domaćin skupa bio je direktor saveza ovog grada Miodrag Maslar.
– Ovo je najveće društveno sportsko priznanje u Srbiji, koje se dodeljuje od 1961. godine. Naš stav je da se imena nagrađenih izglasaju na UO, a zvanično se objave tek na dodeli 26. maja – istakao je Aleksandar Šoštar.
Član UO Slobodan Đurić, inače predsednik Softbol saveza Srbije, povodom dodela nagrada rekao nam je.
– Komisija nije predložila neke pojedince, koji su mnogo dali sportu. Zato se zahvaljujem našem predsedniku Šoštaru koji ih je dodatno predložio. Iako, nekima smeta da i ljudi koji se bave politikom budu nagrađeni, smatram da sport i politika ne mogu jedni bez drugog. Da nije bilo poslaničke grupe SPS, i političara Ivice Dačića i Branka Ružiča, danas možda ne bi ni bilo Sportskog saveza Srbije. I zato je saradnja sporta i politike neraskidiva – istakao je Đurić.
Od ostalih tačaka dnevnog reda ističemo i prijem Ašihara kai kan saveza Srbije u članstvo SSS.

 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Ženska ekipa „GIRLS SERBIA" na turniru „Spartans 2016" u Subotici