zgbgd

INTERLIGA
Beograd’96 doneo pobedu iz Zagreba
 
Beograd’96 je uspeo da ostvari jednu pobedu iz dva meča u Zagrebu, čime ostaje u konkurenciji za jedno od prva četiri mesta koja vode na Final four Interlige.
Iako je na put krenuo sa devet igrača i bez tri standardna prvotimca, naš šampion je u Zagrebu prikazao solidne partije ostvarivši važnu pobedu u gostima u konkurenciji Interligaških ekipa.
U subotnjem meču Beograd 96 je krenuo bez respekta na prvog startera domaćina Pereiru i u prvoj izmeni naređao 3 hita i 4 poena, uz par grešaka domaćeg tima. Nažalost, odbrana koja je inače jači deo Beograda, nije bila na visini zadatka– Zagreb snažno udara mladog Sekea koji bez pomoći saigrača prima 6 poena, iz 3 hita i čak 3 greške koliko Beograd pravi obično za ceo meč.
Ipak, napad je solidan i nastavlja da atakuje na bacača domaćih koji se dogreva između izmena ali bez većih rezulatata. Beograd smanjuje na 6:5, da bi domaćin opet snažno pritisnuo mladog bacača našeg tima koji ipak nije kadar da drži jače Interligaške ekipe – Zagreb na kraju druge izmene vodi sa 9:5 u meču sa već 10-ak hitova oba tima u prve dve izmene!
U trećoj Beograd nastavlja dobro udaranje i dodaje još jedan poen za 9:6 ali u daljem toku meča postoji samo jedan tim – Zagreb odlazi u četvrtoj izmeni na 12:6 dok Beograd staje sa napadom i polako se nazire pobednik. Mladi Seke izlazi već umoran u petoj izmeni kada je već 18:6 za domaćina i Vučević ulazi da se spreči totalna katastrofa.
Odbrana Beograda je sa 6 grešaka bila veoma loša dok je Seke završio utakmicu sa 12 hitova uz 4K i 8BB i praktički je žrtvovan zbog narednog meča – duže je ostao na brdu nego što je trebalo kada se videlo da je utakmica izgubljena.
Vučević je zatvorio a u 1.6IP imao je 2SO, 1BB i 1H dok Pereira nije imao nijedan SO , primio je 6H uz 1HP.
Beograd’96 je ostao na 6 hitova iz prvog dela meča dok je Zagreb imao 14.
Mladi Marko Badovinac je sa 3-4 bio najbolji i najavio spektakularni nedeljni nastup za svoj rođendan.
U nedeljnom meču je viđena drugačija slika. Odmorni Beograd je opet počeo solidno i poveo sa 1:0 da bi Zagreb izjednačio na 1:1. Mladi Marko Badovinac je startni bacač i standardno se muči sa strike zonom. U drugoj izmeni Beograd vodi sa 2:1, da bi domaćin ponovo uzvratio i poveo sa 3:2. I kada se očekivao nastavak dobrih napada bacači su se stabilizovali i dugo na semaforu stoji rezultat iz druge  izmene.
Badovinac koji na neverovatan način promašuje strike zonu iz svih uglova i pravi 2 walka po izmeni na volšeban način ne prima poene uz veliku pomoć odbrane Beograda koja konačno sve odigrava. Ipak, idila ne traje dugo i Beograd plaća cenu igranja po tankoj žici u šestoj izmeni– Zagreb se budi i koristi dva startna walka zaredom da bi sa par udaraca otišao na 5:2. Naš šampion vraća poen u sedmoj  izmeni za 5:3 i Badovinac napušta brdo prilično umoran pošto je u napadu non stop na bazama pa i nema kad da se odmori, a menja ga povratnik Bošković koji odlično baca sedmu izmenu bez primljenih poena. Beograd oseća da može do pobede i u osmoj  izmeni koristi umor mladog startera Zagreba Toljanića i veoma slabe odbrane Zagreba da napravi 5 poena uz 4 hita za vođstvo od velikih 8:5! Bošković sa dve šetnje počinje osmu  izmenu i Beograd ne želi da rizikuje – na brdo opet dolazi iskusni Vučević koji hipnotiše i starije i mlađe udarače domaćina svojim sporim i felširanim loptama – Beograd iako ima pune baze bez outa izlazi iz izmene kroz težak deo line upa Zagreba sa primljenim samo 1 poenom (8:6)! U poslednjoj izmeni u napadu ništa nije urađeno i Grofelnik sa svojim knuckle ball – ovima sprečava nove poene.
Zagreb juri dva poena u devetoj  izmeni ali Bošković na drugoj bazi pravi sjajan plej na lead of grounder Marina, tako da nade polako lete u nepovrat. Posle jednog hita, Milan Zonić ipak u CF hvata flaj za konačnih 8:6 i lepu rođendansku čestitku 17 – ogodišnjem Marku Badovincu!
Mladi Marko je imao spektakularan vikend – iako je na bacanju umorio ball-ovima i protivnike i saigrače na udaranju je u dva dana naređao neverovatnih 8 hitova (3-4 i 5-6) i to svaki u desni deo terena! Podvig kakav dugo neće biti ponovljen.
Na udaranju su se još istakli Slobodan Bogdanović (2-5), Jovan Bošković (2-4) i Jose Caballlos (2-6), a Beograd je imao odličnih 12 hitova u totalu (Zagreb 6). Ako se spomene da je Beograd imao i 12 LOB onda je jasno da je udaranje potpomognuto prilično slabom odbranom domaćina bilo veoma dobro.
Badovinac je završio sa 5H, 10BB i 1HBP dok je Vučević zatvorio vrata u dve izmene 1SO i 1H.
Starter Zagreba Hrvoj Toljanić je u 7.3IP završio je sa 3SO,1HP i 10H, a Grofelnik u 2.6IP 3SO i 4H.
Beograd narednog vikenda igra odlučujuće utakmice za plasman u Finalfour sa bugarskim Blagoevgradom koji ima trenutni skor od 5-1 i vodi na tabeli interlige.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Benjamin Rajh pobednik superveleslaloma u Kran Montani