jasminko_pozderac_i_aleksandar_ssostar_desno

Sportski savez Srbije

Predstavljena edicija „Rezultati srpskih sportista u 2011“.

 

Izuzetna publikacija koju su zajednički pripremili Republički zavod za sport i Sportski savez Srbije „Rezultati srpskih sportista u 2011“ predstavljena je na veoma posećenoj konferenciji za novinare u hotelu Union.

– Dobro je što  na ovaj način čuvamo od zaborava rezultate naših vrhunskih sportista na  međunarodoj sceni – istakao je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.- Na neki način ova knjiga je i istorijski dokument jer će kroz deceniju ili dve na jednom mestu moći da se  pronađe ko je i šta osvojio i da na osnovu tih podataka ostvari i određena prava iz radnog odnosa ili za penziju.

Povezana vest:  NHL nedelja 13. decembar

Direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac istakao je da je ova knjiga i ogledalo uspešnosti srpskog sporta:

– Prosečno, u poslednjih deset godina, srpski sportisti su osvajali po 700 medalja u sezoni. Prošle godine bilo ih je 723. Srbija koja je mala zemlja, u sportu je velesila i to pokazuju i rezultati. Sa druge strane, ovoliko medalje ne bi srpski sportisti osvojili da nema kvalitetnog rada u sportu u svim kategorijma i Srbija može da se ponosi svojim stručnjacima.  Veliku ulogu u tim uspesima imalo je i Ministarstvo omladine i sporta Srbije i apelujem još jednom, kao i drugi sportski radnici, sportisti i stručaci da se ono formira i u novoj vladi.

Republički zavod za sport i Veterpolo savez Srbije potpisali su ugovor   i tako je centar u Košutnjaku postao baza srpske vaterpolo reprezentacije. Olimpijski bazen je saniran, zamenjene su pločice i izolacija a od zime biće i postavljen i balon pa će moći „ovo blago Beograda i Čukarice“, kako je istakao Pozderac da koriste i plivači ali i svi građani.  Završava se i atletska staza, urađena su zaletišta za skok motkom, vis, dalj i troskok u počeće i nalivanje tartana.

Povezana vest:  SKIJANJE, SVETSKI KUP, Odložena trka iz Val Gardene biće u februaru u Šamoniju

– Ovo su veoma važni koraci da Republički zavod za sport preraste konačno u nacionali trenažni centar – naglasio je Jasminko Pozderac.- U stručnom pogledu osposobljen je za pružanje vrhunskih usluga sportistima, ali i za naučno istraživački rad. Počeli su da nam dolaze i korisnici iz inostranstva, radili smo testiranja ruskih plivača kao i grupe italijanskih sportista, a  nedavno i rukometne reprezentacije Velike Britanije.

Povezana vest:  Beograd po treći put domaćin skupštine ENGSO

Aleksanadar Šoštar  je obavestio da će se najveće priznanje u sportu Srbije „Majska nagrada“ dodeliti u subotu 26. maja od 11,30 časova u velikoj sali Doma Narodne skupštine Srbije.

– Ove godine je prispelo čak 200 predloga što samo pokazuje koliki ugled i kakvu težinu ima „Majska nagrada“ i Sportski savez Srbije je 2007. obnavljanjem ovog priznanja učinio veliku stvar.  Na neki način dodela „Majske nagrade“ je i  centralna manifestacija Sportskog saveza Srbije na kojoj se odaju priznanja sportistima, sportskim radnicima, organizacijama, novinarima i legedama našeg sporta – dodao je Aleksandar Šoštar.