MAJA_DJUKIC
KUGLANJE
Srpski miks ispao u četvrtfinalu na SP

Srpski miks par Robert Ernješi – Livia Santo ispao je u četvrtfinalu omladinskog Šampionata sveta u kuglanju u nemačkom Baucenu. Eliminisao ih je austrijski par Erik Patrik – Lisa Vsetecka sa 2:0. Austrijanci su kasnije osvojili vicešampionsku titulu. U prvom kolu par Ernješi – Santo pobedio je danski miks Hele Sosko – Tis Jensen sa 2:0.
Titulu je osvojio hrvatski miks Tatjana Oštrina – Hrvoje Marinović, srebro Erik Patrk   -Lisa Vsetecki (Austrija) a dve bronze miksu Adrijana Kočiška – Aleksandar Sokolov (Makedonija) i  Katlin Horvat  – Karolj Kozma (Mađarska).
U sprintu, Srbija je imala po dva predstavnika. Kod kuglašica, Milana Pavlic prošla je prvo kolo savladavši sa 2:0 Frosinu Stojanovsku (Makedonija) da bi u četvrtfinalu izgubila od kasnije bronzane Hrvatice Ane Jambrović. Bilo je 1:1 u setovima a u „zlatnim kuglama“ 22:17 za Hrvatacu.
Maja Đukić je  u prvom kolu savalada posle „zlatnih kugli“ Oanu Nikoletu Neginu (Rumunija).  Bilo je 1:1 u setovima i 23:21 u dodatne tri kugle za srpsku reprezentativku. U četvrtfinalu, Slovenka Sara Gorjanc izbacila je Đukićevu sa 2:0 u setovima.
Zlatnu medalju osvojila je Lubica Listoverova (Slovačka), srebrnu Irina Mejač (Slovenija) a dve bronze Saskija Sic (Nemačka) i Ana Jambrović (Hrvatska).
Igor Kovačić, srpski reprezentativac je u prvom kolu sprinta izgubio  od Stefana Samsona (Rumunija). Posle 1:1 u setovima, odlučivale su „zlatne kugle“ i Rumun je prošao sa 19:16. I Milorad Vojnović je ispao u prvom kolu sa 2:0 od Slovaka Erika Kune koji je kasnije osvojio bronzu.
Titula je pripala Branku Manevu (Makedonija), srebro Karolju Kozmi (Mađarska) a dve bronze osvojili su Erik Kuna (Slovačka) i Žerom Barnard (Francuska).
Poslednjeg dana, u subotu 26. maja, na Šampionatu sveta u  Baucenu je pojednačno finale. Odlučivaće o čak dva kompleta medalja – samo pojednačno i za kombinaciju. Srbija ima četiri igrača u  24 finalista: Roberta Ernješija,  Dalibora Popova, Miloša Simijonovića i Igora Kovačića ali samo jednu kuglašicu Liviu Santo.

Povezana vest:  Počeo sastanak ministara sporta zemalja Saveta Evrope