PARAGLAJDING

Nastavak državnog prvenstva u preciznom sletanju paraglajderom i 29. Srem kup
 
Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom, započeto u Raškoj 31. marta i 1. aprila, biće nastavljeno 26. i 27. maja u Niškoj Banji, u organizaciji Paraglajding kluba „Grunf“ iz Niša. Da podsetimo, takmičenje je odloženo zbog neadekvatnih vremenskih prilika, nakon samo jedne izvedene serije skokova.
Petak će za sve takmičare biti trenažni dan, u subotu startuje takmičenje, a u nedelju je zatvaranje. Ukoliko ovoga puta vremenske prilike budu išle u korist pilotima paraglajdera, dobićemo nove državne prvake u ovoj disciplini. Aktuelni prvak u preciznom sletanju paraglajderom je Dragan Popov iz Paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca.
Paralelno sa Državnim prvenstvom će se održati i drugo kolo Lige Srbije u paraglajdingu, u disciplini precizno sletanje.
Ovog vikenda, pored paraglajderista, priliku da se nadmeću imaće i vazduhoplovni modelari. Tradicionalno takmičenje vazduhoplovnih modelara u okviru Svetskog kupa u klasi slobodnoletećih modela i kategorijama F1A, F1B, F1C i F1Q, održaće se od 25. do 27. maja u Aradcu kod Zrenjanina. Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub „Nova Pazova“.
Za petak 25. maj je planirana registracija učesnika, u subotu 26. maja će se takmičiti u klasi F1A, dok su za nedelju planirani letovi u preostalim klasama i proglašenje pobednika. Takmičenje svake godine okupi veliki broj modelara, pa se i ove godine očekuje oko 80 modelara iz 10 zemalja.
Prethodne godine, najbolji plasman od naših takmičara na ovom takmičenju su imali Svetozar Gostojić iz AK „Zrenjanin“ u klasi F1B, sa osvojenim prvim mestom, i Dragan Lakić iz AK „Wing“, koji je osvojio treće mesto u klasi F1C.

 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počelo SP u Zagrebu: Podvig 'orlova' u prvom kolu