sah

ŠAH
Todorović i Matić pobednici Kumovijade u Guči
 
Intermajstor Jovan Todorović i FIDE majstor Ivan Martić pobednici su tradicionalne „Kumovijade“, koja je danas završena u Goračićima, u Guči.
Todorović i Martić su osvojili 18 meč bodova i 17 poena iz 10 kola. Drugi su bili Stefan Mladenović i Uros Cvetanović sa 17 (16,5), a treći velemajstor Nenad Ristić i intermajstor Zoran Novoselski sa 16 (15,5).
Među 11 kumovskih šahovskih parova peto mesto pripalo je reprezentativkama Srbije, Mariji Rakić i Anđeliji Stojanović, koje su osvojile 12 meč bodova i 12,5 poena.
U Goračićima je takođe održan i tradicionalni ekipni „Jelica kup“, sa 12 učesnika, na kojem je pobedila istoimena domaća ekipa sa 21 meč bodom i 36 poena u 11 kola, ispred Novosadskog šah kluba sa 18 (30) i užičke Slobode sa 16 (28).
Za Jelicu su igrali velemajstor Branko Tadić i intermajstori Nikola I Lazar Nestorović, Jovan Todorović i Miloš Lapčević.
Najefikasniji pojedinac bio je velemajstor Aleksandar Kovačević (NŠK) sa 11 poena iz 11 partija, ispred velemajstora Dušana Kovačevića sa 10 (11) i velemajstora Bojana Vuckovića (Sloboda) sa 9.5 (11).
„Kumovijadu“ i „Jelica kup“ svake godine organizuju Mesna zajednica u Goračićima i Šah klub „Jelica“.

 

Povezana vest:  Udovičić: Radimo na bezbolnoj privatizaciji klubova